Koç Çocukları

21 Mart – 20 Nisan arası doğanlardır.

Bilir misiniz, 21 Mart ve sonrasında doğa uyanır, tomurcuklar çiçek açmaya başlar, hayvanlar doğurmaya başlar ve  renkli, coşkulu bir  hal alır doğa. Bu mevsim özellikleri içine doğan her çocukta; bu heyecan, bu  coşku, bu uyanış içgüdüsel  olarak vardır ve hayatları boyunca da devam eder. Bazen hırs şeklinde açığa çıkar, bazen de cesaretli davranışlara,  bol riskli aksiyonlara  şahit olabilirsiniz.

Öncü bir kişiliğe sahip olurlar, yepyeni başlangıçlar yapmak isterler ki, içlerindeki bu devasa doğal enerji maddeye dönüşsün. Bu yüksek bir potansiyeldir ve çocuk bunu bir şekilde harekete geçiremezse, devreleri karışır, rahatsızlık duyar. (Çünkü pek çok şey yapabilecekken, yapamayınca, kendi içinde uyumsuzluklar başlar.)  Hassas organı Baş dır.  (Oyun oynarken yüz, baş yaralanmaları çok doğaldır.  Kulak, burun, göz hastalıkları da olasıdır.)

Sıcak kanlı, enerjik, cesaretli, çok hareketli, atılgan, değişken ve öncü davranışlar gösteren, ara sıra saman alevi gibi parlayan  bir çocuk görürseniz,  anlayın ki, o  bir Koç’tur.

Böyle bir çocuğa bol bol spor yaptırmak, yaratıcılığını tetikleyen hobiler kazanmasını sağlamak çok iyi gelir. Özellikle silahlı, ateşli, kesici oyuncaklardan  uzak durması gerekir. Maymun iştahlı olması çok normaldir ama yaşlarına uygun sorumluluklar alması ve alacağı riskli kararlarının  sonuçlarına katlanması  gerektiğini  bilmesi ve anlaması  çok önemlidir.

Her Koç çocuğu  bu genel potansiyellere  sahip olsa da, parmak izi gibi farklılıklar gösteren  her doğum haritasında bu özellikler farklı şekilde açığa çıkabiliyor.

Cemal Uygar Çelik

Bu küçük adam o kadar özgüvenli ki çoğu zaman mantıklı cevaplarıyla bizi herşeye ikna edebiliyor, en belirgin özellikleri ise yardımsever, özgürlüğüne düşkün, kendine her zaman yetebilen, oyun kurucu, farkındalığı yüksek biri olması. En kötü huyu ise her zaman sahnede, en önde o olmak istemesi…

Kuzey Artan

Çok iyi gözlemleyerek kuralları fark eder ve çok iyi uygular, aynı zamanda kendi kuralları, fikri düşüncesi vardır ve bunlara sahip çıkar. Yüreği pamuk gibi sevgi doludur, hayvanları çok sever.

Çınar Aslan Tuncer

16 Mayıs 2018 19.54/Ataşehir
Çınar Aslan, eğlenceli, pozitif, konuşkan ve uyumlu bir çocuktur. Doğayı, hayvanları, müziği ve dans etmeyi çok seviyor.

Sevgiyle kalın,

Astroloji Eğitmeni ve Danışmanı

Start typing and press Enter to search