Editör

Hepinize CİCİ TATİLLER diyerek başlamak istiyorum bu ay. 

Pandemi, kısıtlamalar, online eğitim, online çalışma derken evlere tıkıldığımız günlerden sonra tatil geldi. Aşılamanın hızlanması ve vaka sayılarının azalması ile tatil planlarımız da hızlandı. Hepimiz güzel bir tatili hak ettik bence. En çok da çocuklarımız. 1.5 yıla yakın bir sürede özgürlüğünü en çok kaybeden yaş grubu çocuklar oldu. Onların doğasında var özgürlük… Koşacak, oynayacak, kurcalayacak, keşfedecek ve hatta yaramazlık yapacak… Oysa çocuklar evden çıkamayıp, okullarına ve arkadaşlarına hasret geçirdiler bu dönemi. Ve işte tatil geldi. Bavullar hazırlandı… Biletler alındı… Hayaller kurulmaya başlandı…

Çocukla tatil yapmak başlı başına bir serüven. Sizi bilmem ama gittiğim birçok tatilde çocuklarım hastalandığı için ben tadını çıkaramadım. Diyeceksiniz ki ‘Siz doktorsunuz, çocuklarınız hastalansa tedavi edersiniz.’ Doğru. Ama ben de bir anneyim ve çocuklarım hastalandığında sizlerden tek farkım acil bir doktor arayışına girmemek. Ama duygu aynı inanın. 

İşte tüm bu anaç halimle düşünüp, çocuklarımla yaşadığım tecrübelere de dayanarak bu sayıyı hazırladım size. Hep güzel şeylerden bahsedelim istedim ama son anda yaşadığımız çocuk tacizi haberleri ve bir çevre felaketi olan müsilaja da değinmeden edemedim..

Her şeyin gönlünüzce olacağı ve sağlıklı bir tatil diliyorum.

Cici Tatiller…

Çocuksu Günler…

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Start typing and press Enter to search