Milli Salsa Dansçımız Ekin

Ekin ‘cim bize kendini tanıtır mısın?

Merhaba, ben Ekin Ayaz. 10 yaşındayım. Dans etmeyi, yüzmeyi ve ders olarak da Fen ve Matematik derslerini çok seviyorum. Gizem Çebi Akademi’de dans etmeyi öğreniyorum. 3.5 yıldır da profesyonel olarak dans ediyorum. Yaklaşık 2 sene önce millilik hakkı kazandım ancak pandemiden dolayı ülkemizi yurtdışında temsil edemedim. Umuyorum ki bu sene Avrupa’da ülkemizi temsil edeceğim. 

Dans ve ritim ilgini ne zaman fark ettin?

6 yaşında farkettim. Dansçıların videolarını izliyor ve onlara özeniyordum. Aileme de kendi hazırladığım dans gösterilerimi sunuyordum. Ailem beni Gizem Çebi hobi sınıfına yazdırdı. Ailemin profesyonel sporcu olmam konusunda bir hedefi yoktu ama okulumun sahibi ve antrenörüm yarışmalarda yarışmam için beni seçti. Böylece o günden sonra lisanslı ve profesyonel sporcu olarak çalışmaya devam ettim. 

Şu ana kadar 3 Türkiye şampiyonasına ve 5 etaba katıldım. Katıldığım 3 şampiyonada, 2 adet 1.lik ve bir adet 3.lük aldım; etaplarda ise 1 adet 2.lik aldım ve bir kez de finale kaldım.

Dans etmek hayatında neleri değiştirdi?

Dans etmek beni daha enerjik ve aktif birisi haline getirdi. Ayrıca hem okulumu hem de dansımı aynı zamanda idare edebildiğim için sorumluluk sahibi, düzenli, planlı ve disiplinli biri oldum.

Nasıl bir çalışma programın var?

Haftada 10-12 saat çalışıyorum. Yarışma öncelerinde daha sık antrenman yapıyorum. Ayrıca evde de pratiklerime devam ediyorum.

Yarışmada dans ederken nasıl hissediyorsun?

Yarışma öncesinde heyecan ve kaygı duyuyorum ancak yarışma başladığında müziği duymamla birlikte akışa kendimi kaptırıyorum.  Figürler bir anda zihnimde beliriyor ve birdenbire içimi bir mutluluk kaplıyor.

Dans ile ilgili unutamadığın bir anı var mı?

İlk solo yarışmam Adana’da oldu. O yarışmada aşırı heyecanlanıp iyi bir netice alamadım. Ancak bir sonraki Adana yarışmasında, heyecanımı kontrol ettim; sakinliğimi korudum ve ikinci oldum. O kadar mutlu olmuştum ki videolarda, selam vermeden kürsüye çıktığımı fark ettim; hatta 1. olandan bile daha mutlu gözüküyordum.

Hedeflerin neler?

Hem başarılı bir çocuk doktoru olmak hem de antrenörüm Gizem Abla gibi, başarılı bir dans okulu açmak istiyorum. Bu dans okulunda benim gibi küçük çocukların gelişimlerine katkıda bulunarak ülkemizi yurtdışında temsil eden profesyonel dansçılar yetiştirmek istiyorum.

Dans etmeyi seven ve senin gibi yetenekli çocuklara ne önerirsin?

Yeteneklerine uygun kulüplere kayıt olmalarını ve çalışmalarına oralarda devam etmelerini öneririm. Ayrıca hedefleri doğrultusunda çok çalışmalarını ve çok çalışsalar da başarılı olamadıkları zamanlarda yeniden denemelerini ve asla pes etmemelerini öneririm.

Cicidoktorum diyor ki

Çocukların oyunlarında canlandırdıkları karakterlere dikkat edin.
Onların yeteneklerini keşfetmekte size yardımcı olabilir.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Start typing and press Enter to search