Pandemide Otel Seçerken Dikkat!

CİCİ TATİLLER ÇOCUKLAR

Yazın gelmesiyle özellikle salgın nedeni ile iyice bunalan aileler ve çocuklar tatil özlemiyle yanıp tutuşuyorlar.  Koca bir sene evden doğru dürüst çıkamayan çocuklar tatili hak etmediler mi sizce? Peki ya bütün gün çocuklarla aynı evin içinde kalan anneler için biraz rahatlama ve gevşeme zamanı gelmedi mi? 

Elbette dünya gibi ülkemizin de içinde bulunduğu durum nedeni ile ev dışında bir yerlerde zaman geçirmek , konaklama ve özellikle yemek içmek konusunda hepimizin tereddütleri var. Tatil planları yaparken herkesin kafasını kurcalayan aynı sorular; güvenli mi, hijyenik mi, sağlıklı mı? Hiç merak etmeyin, eğer tatilinizi Türkiye içerisinde planlıyorsanız gönül rahatlığı ile tatil yapabilirsiniz. Bir de tatilinizi güvenilir, profesyone, sizi çocuklarla mutlu olabileceğiniz en doğru otele yönlendirecek ve tatiliniz boyunca sizden desteğiniz esirgemeyecek bir seyahat acentesinden alırsanız, değmeyin keyfinize. 

Güvenli Turizm Sertifikası Nedir?

Salgın başlangıcından itibaren ülkemizde çok kısa sürede alınan önlemler ve uygulamalar ile güvenilir bir sağlık standardı getirilmiş hatta bizim standartlarımız Avrupa’da da bir çok ülke tarafından örnek alınmıştır.  Şu an hizmete açık tüm otellerin hizmet verebilmek için almak zorunda olduğu  “Güvenli Turizm Sertifikası” var. Turizm Bakanlığı tarafından uygulanan bu sertifika çok kapsamlı olmakla birlikte otele girişten, odalara, mutfaktan plajlara hatta yiyeceklerin depolanma yerlerinden havalandırma sistemlerine kadar bir çok yaptırım ve kural içermektedir.  Tüm bu şartları yerine getiren oteller “Güvenli Turizm Sertifikası” almaya ve hizmet verebilme hakkı kazanmakta ancak bununla da bitmemektedir. Oteller sertifikayı aldıktan sonra da bu kurallara sıkı sıkıya bağlı kalmak zorundadırlar. Çünkü Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın habersiz teftişleri ile güvenlik çok sıkı tutulmaktadır. 

Otellerde Covid-19 İçin Hijyen Nasıl Sağlanıyor?

Otellerde sizlerin bulunabileceği her alan her gün alkol içeren dezenfektanlarla temizlenmekte ve odalarda tek kullanımlık malzemeler kullanılmaktadır. En önemli olan yemekler için ise çok sıkı yeni önlemler uygulanmaktadır. Açık büfelerdeki açık yemeklerden gidip alma devri sona ermiştir. Yemekler kapalı şekilde muhafaza edilmekte ve büfede duran görevliler tarafından servis edilmektedir.  Servis kısmı çok sağlıklı duruyor peki mutfakta neler oluyor derseniz size yine gönlünüz rahat olmasını söyleyebilirim. Özellikle mutfaklar ve depolama alanları çok sıkı denetim altında çalışıyorlar. 

Otellerdeki Klimalar Güvenli mi?

Ayrıca yaz sıcağında virüsten korkup klimaları da çalıştırmamazlık etmeyin sakın, çünkü bu konuda da düzenlemeler var. Güvenli Turizm Sertifikası’na sahip her tesis havalandırma sistemini temiz hava ile sağlamak ya da UV filtre ile havayı virüslerden arındırmak zorundadır.  Kısacası klimaları açıp rahat rahat nefes alabilirsiniz.

Mini Klüpler Güvenli mi?

Çocuklu ailelerde tatil demek, çocukların eğlenirken ebeveynlerin de biraz kafalarını dinlemesi demektir. Mini Kulüpler hangi ebeveynin hayatını kurtarmıyor ki?  Güvenli Turizm Sertifikası’nda  anne babalar için en önemli tatil unsuru mini kulüpler için de düzenlemeler var. Sosyal mesafeye göre düzenlenen kapalı oyun alanlarının gün içerisinde bir çok kez dezenfektasyonu yapıldığı gibi her on dakikada bir havalandırılmaktadırlar.  Çocukların yetişemeyeceği alanlarda bulunan alkollü dezenfektanlar, görevliler tarafından çocuklara kullandırılmakta ve çocukların sık sık ellerinin yıkanması sağlanmaktadır.  Açık havadaki oyun alanları ise düzenli olarak dezenfekte edilmektedir. 

Otel Personeli Aşılı mı?

Rahat rahat tatil yapabilmeniz için bir başka  sebep daha var ki, o da tüm turizm personelinin aşılanmış olmasıdır. Bu nedenle sizlere hizmet eden personelin virüs taşıma olasılığı çok çok düşüktür.

Uzun lafın kısası; tüm turizm camiası güvenli bir tatil hizmeti için bu kadar çalışırken siz de güzel ve sağlıklı bir tatili kendinizden ve çocuklarınızdan esirgemeyin. Kendinizi  rahat rahat denizin maviliklerine ve bol oksijene teslim edin. 

Sağlıklı tatilleriniz, bol dinlenmeleriniz ve eğlenmeleriniz olsun.

Cicidoktorum diyor ki

Güvenli bir tatil için güvenilir bir turizm danışmanı şart.
Covid’siz tatiller.

Turizm Danışmanı Anima Mice&Event Kurucusu TU-AR Genel Koordinatörü

Start typing and press Enter to search