Tatil Bavulunu Hazırlamadan Önce Eczacınıza Uğrayın

Sokağa çıkma yasağı kalkar kalmaz tatilciler yollara dökülmeye başladı. Aşılama da hız kazandığına göre tatil beldeleri önümüzdeki günlerde dolup taşacak gibi görünüyor. 

Tatilde sokak sokak nöbetçi eczane aramayın diye hem mesleki hem de kendi tecrübelerime dayanarak ufak bir liste hazırladım sizlere. Listeden olmazsa olmazlarınızı seçebilirsiniz. Önerilerimi hem ebeveyn hem de çocuklarınız için düşünebilirsiniz.

TATİL ÖNCESİ ECZANEDEN ALINACAKLAR

  1.  Böceksavar bir sprey ve elbette antihistaminik krem-süspansiyon (Börtü böceğin sizi nerede bulacağı belli olmaz)
  2. Ateş düşürücü-Ağrı kesici  (Gittiğim her tatilde  kızımın ateş düşürücüsünü ve antihistaminiğini kaldığım yerlerde bırakıp döndüm. Benim hiç ihtiyacım olmasa da yanıma almasaydım muhtemelen rahat uyuyamazdım)
  3. Yanık kremi (genelde kendim için götürüyorum.Çocukla denizde yada kumda oynarken cılk olmasa da cılka yakın omuz yanıklarımla başlıyor tatilim)
  4. Mutlaka diyare veya konstipasyon için ilaçlar (Benim olmazsa olmazlarımdandır bunlar. Tatiller yollar ve yeni yiyecekler…Anladınız siz beni)
  5. Kas ağrıları için tablet veya krem 
  6. göz alerjileri için bir damla 
  7. Uçuk(herpes) kremi (Güneş ve düşen bağışıklık sistemiyle kışın uyuyan herpescikler yazın dudak kenarlarına yerleşiveriyor hemen)
  8. Pişik kremi 
  9. 50 faktör ve üstü güneş kremleri
  10. Yara bandı-antiseptik bir solüsyon ve pamuk
  11. Mide koruyucu tablet veya suspansiyon
  12. Mide bulantısı için dil altı tabletler
  13. Astım, diabet, tansiyon gibi kronik hastalıkların ilaçları (her hasta kendi kendinin doktoru olmalı biraz da.Düzenli kullandığınız ilaçları yanınza almayı unutmayın)

Şimdiden iyi tatiller☺

Cicidoktorum diyor ki

Listeye göre sanırım bir bavul da çocuğumuz için hazırlayacağız.

Cici tatiller….

Eczacı

Start typing and press Enter to search