Her Yaşta Tenise Başlayabilirsiniz

Tenis kort adı verilen dikdörtgen bir saha üzerinde, iki ya da dört kişi ile oynanan olimpik bir spordur. Tenis oyunu, 1873 yılında İngiliz  Walter C. Wingfield tarafından başlatıldı. Başlangıçta çim sahalarda zevk için oynanan tenis, zamanla geniş çaplı turnuvaları yapılan bir spor halini aldı. Şu anda dünya da 87 milyon kişi tenis oynamaktadır ki bu da dünya küresel nüfusunun %1.17 sini kapsamaktadır. 

Tenisin Diğer Spor Branşlarından Farkı Nedir?

Tenis farklı yaş gruplarına ve seviyeye göre uyarlanabilen bir spordur.  Kort ve file ölçüsü, renkli toplar, kişiye özgü raketler ile 4 yaşından 80 yaşına kadar her bireye hitap edebilmektedir. 6 yaşından itibaren her yaşta turnuvalara katılabilme olanağı sağlamaktadır. Eğlenceli ve keyifli bir spor branşıdır.

Çocuklar Tenise Ne Zaman Başlayabilir?

Tenise her yaş başlanabilir. Çocuğunuzun fiziksel gelişimi ve hazır bulunuşluğu dikkate alındığında 4-5 yaş tenise başlama yaşı olarak öngörülebilir. Bu yaş gruplarında amacımız tenis sporunu sevdirmek, eğlenceli bir hale getirmek ve çocuklara küçük yaştan özgüven aşılayabilmektir. Her yaş ve seviyeye uygun materyaller ile çocukların dikkatini çekebilmek, koordinasyon becerilerini geliştirebilmek, sosyalleşmesini sağlamak eğitmenlerin en temel görevidir. Tabi bunlarla beraber  bizim için en önemlisi çocuğun istekli ve mutlu olarak antrenmanlara gelmesi.

Tenis sporuna erken yaşta başlayan bir çok çocuk  bu sporda ileriye gidebilmek adına hedeflerini de belirlemiş olmaktadır. Kendi yetenekleri doğrultusunda teniste performansa yönelebilir ve turnuvalara katılabilir. İsterse de bu sporu hobi olarak hayatının bir parçası haline de getirebilir.

Tenis Sporu Çocuklara Neler Sağlar?

  • Bacak kaslarını geliştirir.
  • Büyük kas gruplarını çalıştırır, böylelikle genel beden koordinasyonu açısından önemlidir.
  • Çeviklik ve çabukluk gerektirir, çocukların bu yönde becerileri artar.
  • Bağışıklık sisteminin gelişimine katkıda bulunur.
  • Antrenman ya da kurslar sırasında kemik kuvveti ve yoğunluğu artar.
  • Düzenli beslenme alışkanlığı kazandırır.
  • El-kol-göz koordinasyonunu geliştirir, motor gelişimi ivme kazanır.
  • Sosyal becerileri gelişir.
  • Kimi uzmanlara göre ise tenis, neşeli olmayı ve eğlenmeyi de öğretir. Özel derslerin yanında katılacağı grup dersleri, çocuğun eğlenerek öğrenmesini sağlar.
  • Rekabet ortamında kazanma-kaybetmeyi ve tebrik etmeyi öğrenir. Sporcu ruhunu benimser ve sporun gerektirdiği disiplin anlayışını hayatının her alanında kullanabilir.

Cicidoktorum diyor ki

Tenis
çocukların el-kol-göz koordinasyonunu geliştirir ve
motor gelişimi ivme kazanır.

Tenis Koçu

Start typing and press Enter to search