Sevgililer Günü’nde Güzelliğinizi Çekici Dudaklar İle Tamamlayın
Dudaklar hem estetik açıdan hem de fonksiyonel açıdan yüzdeki en önemli noktalardan birisi. Hemen hemen her kadın dolgun ve çekici dudaklara sahip olmak ister. Yüz bölgesindeki en dikkat çekici noktalardan biri de dudaklar. Yüzün estetik görünümünde büyük etkiye sahip olan dudaklar, binlerce yıl boyunca ressamlara, heykeltraşlara ve şairlere dek pek çok sanatçıya konu olmuştur. Fiziksel görünümde cazibeyi artıran estetik dokunuşlar hekimlerinden en çok istenenler. Dudak estetiği de bunların içinde en popüler olanı. Kadında dişiliğin ve çekiciliğin özellikle belirleyicisi olan bölgelerden biri olan dudak bölgesi için geliştirilmiş özel dolgular kullanılarak daha çekici ve yüze daha genç bir görünüm katmak mümkündür.
Hangi dudak çekici görünür?
Dudaklarda kişiyi çekici kılan üst dudağın belki 1-2 cm dışarıda olması biraz daha ön planda olması Eros yayı dediğimiz üst dudakta V şeklindeki yayın daha belirginliği dudağı çekici kılan unsurlardan biri yada Filtrum yani burundan dudağa inen çizgiler bunların bir parça kabarık oluşu kadını daha çekici kılan bir unsurdur. Ayrıca, dudakların dolgun ve nemli olması kişiyi olduğundan daha çekici ve genç göstermektedir. Estetik ve çekici dudak dediğimizde Venüs, Hera, Afrodit ve Eros olmak üzere 4 farklı çeşit dudak tipi vardır. Bunların her birinin oranları ya da dudakta belirgin olan bölgeleri farklıdır. Dudak dolgusunda kişinin yüzünün uyumunu bozmayacak tedavi şekilleri uygulanmalıdır.
Dudak dolgusu nedir?
Dudak dolgusu küçük bir enjeksiyon gerektiren, doldurucu bir uygulama yöntemidir. Dudaklar hem estetik açıdan hem de fonksiyonel açıdan yüzdeki en önemli noktalardan birisidir. Daha çekici ve yüzünüze daha genç bir görünüm katmak için dudaklarda, dolgu açısından özel geliştirilmiş hyaluronik asitli dolgular kullanılır. Dudaklar burun ucundan çene ucuna çizilen hayali bir çizginin gerisinde kalmalıdır. Üst dudakta ‘Eros Yayı’ denilen kıvrım belirgin olduğunda daha çekici dudaklar ortaya çıkar.
Dudak dolgusu hangi amaçla yapılır?
Dudak dolgusunu isteyen herkes yaptırabilir. En sık dudak dolgunlaştırma, dudak şekillendirme ve dudak kontürünün belirginleştirilmesi amacıyla yapılmakla birlikte, dudak asimetrilerinin düzeltilmesi, dudak üzerindeki ince çizgilerinin giderilmesi ve dudak kenarı sarkmalarının azaltılmasında da kullanılmaktadır.
Ayrıca, yaşlanmayla birlikte dudaklarda da hyaluronik asit kaybı olur ve dudağın volümü, dolgunluğu azalarak incelir. Nemini kaybeden dudağın pembe kısımda solma meydana gelir, dudaklar yassılaşır, uzar ve sarkar. Dudak kıvrımları ise yüksekliğini kaybedebilir. ‘Eros Yayı’ denilen kıvrım yaşla birlikte giderek düzleşir. Bu değişiklikler yüze daha yaşlı, sinirli ve yorgun bir ifade verir. Yaşlanmayla beraber dudaklarda görülen deformasyonların bir kısmı ve asimetriler gençlerde de yapısal olarak görülebilir. Bu deformasyonların çoğu dudak dolguları ve dudak aşıları ile düzeltilebilinir. Böylece yüz çok daha genç ve sağlıklı görünür.
Dudak dolgusu nasıl yapılır?
Dudaklar çok hassas organlardır dolayısıyla bu bölgeye yapılan işlemler hafif ağrılı olabilir.Dudaklara uygulama öncesinde, genellikle anestezik (lokal uyuşturucu) etki gösteren kremler sürülerek 15-20 dakika bekletilir. Dudaklar iyice uyuştuktan sonra dolgu maddesi çok ince uçlu bir enjeksiyonla dudaklara verilir.
Dudak dolgusu dudaklarda nelere yapılır?
Dudak dolgusu herkeste standart bir yere yapılmaz, kişiye özel yapılmalıdır. Kişinin beklentiler değerlendirilerek estetik bir görünüm sağlamak üzere alt ve üst dudakta herhangi bir alana uygulama yapılabilmektedir.
Dudak dolgusunun etkileri nasıldır?
Uygulamadan hemen sonra dudakların hacmi artar, dudak konturu ve köşeleri belirginleşir. Hyaluronik asit, su tutma özelliği yüksek bir madde olduğundan, dolgu uygulaması sonrasında dudaklar daha nemli ve daha pembemsi görünür. İşlem konusunda uzman bir doktor tarafından yapılırsa doğal bir görünüm elde etmek mümkün.
Dudak dolgusu ile yüz gençleşebilir mi?
Yaşlanmayla beraber dudaklarda görülen deformasyonların bir kısmı gençlerde de görülebilir. Dudak şekilleri yapısal olarak ince, düz ve asimetrik dudaklar hangi yaşta olursa olsun yüze daha ihtiyar ve yorgun bir ifade verir. Yaşlanmayla birlikte dudağın pembe kısmı solar, dolgun kısmı yassılaşır, dudaklar uzar ve sarkar. Dudak kıvrımları ise yüksekliğini kaybedebilir ‘Eros Yayı’ denilen kıvrım giderek düzleşir. Bu deformasyonların çoğu dudak estetiği ile düzeltilebilir böylece yüz çok daha genç ve sağlıklı gözükebilir.
Dudak üstündeki kırışıklıklar neden olur ?
Dudak üstündeki kırışıklıkların en büyük nedeni aslında sigaradır. Kadınların sigara içerken dudaklarını büzmeleri hem dudak üstünde çizilmelere ve kırışmalara yol açar. Bazı insanlar ise mimiklerle konuşur bu da dudakların şeklini zamanla bozabilir.
Yüzdeki mutsuzluk ifadesi için dudak dolgusu yapılır mı?
Ağız kenarında, üst ve alt dudağın birleştiği noktalarda oluşan çukurluklar insanın yüzüne mutsuzluk ifadesi yerleştirilebilir. Bu çukurluklar ilerleyen yaşlarda yerçekiminin etkisiyle çene derisinin aşağı doğru çekilmesiyle daha da belirginleşir. Bu bölgelere yapılacak dolgu ile ağız kenarlarının hafifçe yukarı doğru kaldırılması mümkün olabilir. Böylece daha pozitif ve mutlu bir yüz ifadesi kazanılabilir.
Dudak dolgusu sonrasında nelere dikkat etmek gerekir?
Dudak dolgu uygulamasından sonra en az 2 saat süreyle sert çiğneme hareketleri, aşırı mimikler , sıcak bir şeyler yemek – içmek ve öpüşmek yasaktır, ruj sürülmemelidir.
Dudak dolgusu sonrası hemen değişim olur mu , ödem ve şişlik olur mu?
Dudak dolgusu yaptırıp hemen değişim yaşamak istemeyenler için en iyi yöntem iki aşamalı uygulamadır. İlk uygulamanın ardından iki üç hafta sonra bir doz daha dolgu yapılırsa hem alışmak kolaylaşır hem de fark etmeden değişim sağlanır. İlk işlem yoğun olmamalıdır. Böylece bu görüntüden hoşlanıp hoşlanmadığına karar verip iki hafta sonra yeni dozun kıvamına karar verilebilir. Çok nadir, İşlem sonrası minimal şişlik ve ödem olabilir.
Dudak dolgusu kalıcı mıdır, etki süresi ne kadardır?
Dudak dolgusunda kullanılan hyaluronik asit dolgu enjeksiyonu kalıcı değildir, vücut tarafından zamanla emilir. Dolgunun etkinlik süresi kişinin yaşı, dudak yapısı, elastikiyeti, enjekte edilen dolgu maddesinin özellikleri, miktarı gibi faktörlere bağlı olarak değişmekle birlikte 6-12 aydır. İkinci ve üçüncü uygulamada etki süresi uzar.