Güneş ve Ay tutulmalarında neler oluyor?

Biliyoruz ki; güneş sistemimizde, uzaydaki gezegenler arasında çekim kuvvetlerinde  bir denge vardır. Bu denge sayesinde Ay hiçbir zaman dünyaya çarpmaz; Dünya Güneşe girmez.  Ancak bazen eliptik yörüngeden dolayı gezegenler dünyaya yaklaşırlar ve o zaman Ay büyük görünür. Aynı nedenle bazı geceler Jupiter’i, Mars’ı da görebilirsiniz. 

Kozmik enerji nedir?

Nasıl Ay ile Dünya arasındaki çekim kuvvetlerinde bir denge varsa, dünya ile Güneş arasında da her zaman bir denge vardır. Ancak bu denge arasına  bazen  Dünya, bazen Ay  girer ve “tutulmalar” dediğimiz;  Ay ve Güneş tutulmaları oluşur. Aradaki denge bozulur ve bir enerji açığa çıkar. Biz buna ‘kozmik enerji’ deriz.

Bu enerji en çok İzdüşümü olan yerlerde, yani dünyada tutulmaların görüldüğü yerlerde depremler, tsunamiler, yanardağ patlamaları olarak açığa çıkar ve strese giren dünyamız  böylece stresini atar. Tabii ki dünyamızın üzerinde canlıların da stresini atma zamanlarıdır bunlar. 

Tutulmalarda ne yapmak gerekir?

Aslında bu tutulmalarda ortaya çıkan bu kozmik enerjiden faydalanmak gerekiyor. Kendinize uygun bir meditasyon yöntemi bulursanız, özellikle Güneş ve Ay tutulmalarının olduğu günlerde meditasyon yaparak, bu enerjiden faydalanabilir ve aklınıza takılan her türlü sorunun, streslerinin cevaplarını ve çözümlerini bilinçaltından ortaya çıkarabilirsiniz. Yani tutulmalar sizi astrolojik olarak etkileme bile bu tür çalışmalar yapmanızı kesinlikle öneririm.

30 Nisan 2022 de,  9 derece Boğa da olan Güneş tutulması 

En çok 28 Nisan- 2 Mayıs arasında ve 31 Ekim – 4 Kasım arasında doğanlar etkilenecekler.  Zaten Uranus transiti yaşadıkları için bu aralıkta doğanlar sürpriz değişimler yapma zamanındalar. Bu tutulma sırasında  meditasyon yaparak bu değişimleri planlayabildikleri gibi, doğru ihtiyaçlarını da karşılayacak biçimde davranmayı öğrenebilirler. Çünkü Güneş tutulmalarında bilinçaltı ayan beyan ortaya çıkar. Bu dönemde anlayamadığın ya da cevabını merak ettiğin her türlü sorunun cevabını bilinçaltından ve duygularınızı kullanarak ortaya çıkarabilirsiniz. 

Bu tarih aralıklarında doğanlar o günlerde sinirli bir hal içinde olabilirler. Hatta akılları çok açılır, uykuları kaçabilir. Bilinçaltından gelen sinyaller ile içgüdüsel bir anlama potansiyelleri artar. Keşfedilmemiş alemlere tehlikeli yolculuklar yapabilirler, riskli girişimlerde bulunabilirler ve orada yaşayanları etkileyebilirler.

16 Mayıs 2022 de 25 derece Akrep olacak Ay tutulması 

Bu tutulma İstanbul’da 07:13 de gerçekleşecek. 14-19 Mayıs ve 16-20 Kasım arasında doğanlar etkilenirler. Partner ilişkilerinde veya iş konularında yapacağınız değişimlerde gerçek ihtiyaçlarınızı ortaya çıkarmak için yine bu kozmik enerjiden extra faydalanabilir ve meditatif bir çalışma yapabilirsiniz. Ayrıca o gün veya ertesi gün partnerinizden veya iş ortağınızdan sürpriz bir haber alabilirsiniz. 

Tutulmalarda yapacağınız çalışmalarda kendinizde neleri beğenmiyorsanız  o gün onları değiştirmeye, iyileştirmeye niyet ediniz ve ertesi günlerde bu niyetlerinize göre aksiyonlarınızı fazla düşünmeden hemen planlayınız.

Keyifli günleriniz çok olsun,

Astroloji Eğitmeni ve Danışmanı

Start typing and press Enter to search