Ay ve Anne

Astrolojide Ay; bilinçaltını, duyguları, hormonları, ve anneyi  sembolize eder.

Ay’ın hareketleri Yengeç ve Oğlak dönencelerinde  daha az, ama çoğunlukla kutuplara yakın yerlerde 10 – 15 metreye varan  ‘Gel – Git’ lere neden oluyor. Dünyanın 3/2 sinin, bedenimizinde 3/2 sinin su olduğunu biliyoruz ve Ay’ın dünya üzerinde bu kadar etkili olmasından dolayı, insanları da etkilediği normaldir. Özellikle hormonlarımızı da etkilediğini düşünürsek, kadınlarımızın periyotlarının Ay döngüsüyle de ilişkisi olduğu ortaya çıkmıştır. Bu periyotların 28 günde tamamlanması ve Ay ın döngüsüyle eşzamanlı olması nedeniyle de bu periyotlara Aybaşı denmesi gayet normaldir.

0-6 yaş arasında kişiliklerin hazırlanması ve etkilenmesi çok önemlidir. Çünkü çocuklar; bu yaşlarda annelerinin farkında olmadan öğrettiği iyi – kötü, doğru –yanlış, güzel – çirkin … gibi evrensel doğrular ve kendi aile kültürlerinin değerleri ile büyürler, gözlemlerler ve dış dünyayı tanımaya çalışırlar, değerlendirirler. O yüzden annelerinden gördükleri,  sevgi, sevgisizlik, olaylara bakış açısı, alışkanlıkları, yemek kültürleri (annemin mutfağı !)  babalarıyla ve diğerleri ile olan iletişim ve ilişkileri, farkında olmadan uyguladığı baskılar… Aklı henüz boş bir kaset gibi olan çocukları her zaman etkiler ve o birikimlerle büyürler. Aile Terbiyesi ve bu birikimler genelde 0-6 yaş arasındaki çocukta bilinçaltında bir program oluşturur ve o programın verdiği anlayışla pencereden bahçeye, dış dünyaya bakarlar ve okula gittiklerinde ya da bahçede oyun oynadıklarında dış  ilişkileri hep bu anlayış içinde gelişir. 

Çocuklar; Prof. Doğan Cüceloğlunun deyimiyle “Küçük İnsanlar” dır. Genetik olarak anneannesinden, dedelerinden, babaannesinden de bir takım bilgiler yüklenmiştir ve tabii ki bu yüzden anneden yada babadan daha farklı kişilikleri olacaktır. 

Bu yüzden özellikle çocuklarla daha fazla zaman geçiren annelere seslenmek isterim. Siz bir insan yetiştiriyorsunuz, dünyanın bu zorlu şartlarına uyum sağlaması, evrensel doğruları öğrenmesi, anlaması, hayatı, olayları  doğru yorumlamayı öğrenmesi, ve yaşamaktan keyif alması gereken bir insan.  

Bizler anne – baba olarak çocuklarımıza bir şeyler öğretirken, onlardan da çok şey öğreniriz. Ve onlar sayesinde öğrendiğimiz  en önemli iki konu var ki, ancak çocuk sahibi olanlar bunu anlar.

  1. Karşılıksız, koşulsuz sevgi ne demektir, çocuklarımız sayesinde anlarız.
  2. Şimdiye kadar sadece bildiğimiz anne ve babamızı, çocuklarımızla beraber anlarız.

Bu öğretilerin eğitimden daha önemli olduğunu, mükemmelliyetçiliğin çocuklarda özgüven eksikliğine sebep olduğunu ve  özellikle sevgi  kavramını anlamalarının  çok kıymetli olduğunu lütfen hiç unutmayınız. Çocuklarınıza sık sık sarılın, öpün o küçük insanları.

Astroloji Eğitmeni ve Danışmanı

Start typing and press Enter to search