Erkekler Medikal Estetik Hakkında Ne Düşünüyor? 

Cerrahi işleme gerek duyulmadan, kısa sürede doğal ve etkili sonuçlar alınan medikal estetiğe talep her geçen gün artıyor.  Yaşlanma sürecini yavaşlatmak ve daha fresh bir görünüm elde etmek için uyguladığımız küçük dokunuşlar ile kişiler, kendilerini daha güzel ve genç hissediyor. Hepimiz artık biliyoruz, güzellik ve estetik sektörü yalnızca kadınlara hizmet vermiyor. Beden ölçülerine dikkat etmeye başlayan erkekler fit görünmenin yanında daha bakımlı ve genç görünmenin de peşinde. Medikal estetik uygulama yapan kliniklerde erkek hasta sayısı gittikçe artıyor.

Erkekler Neden Tercih Ediyor?

Sağlıklı yaşamın ve sporun ön plana çıkması, iş ortamında artan rekabet koşulları, kadınların bu uygulamalar ile daha genç görünmesi ve bakımlı insanların artması ile birlikte günümüzde erkekler de daha yakışıklı, karizmatik ve özgüvenli bireyler olabilmek adına harekete geçiyor. Medikal estetik uygulamaları ile erkekler, bu dokunuşların kariyerlerine pozitif etki edeceğini, işlerini daha avantajlı hale getirdiğini ve özgüvenlerini yükselttiğini dile getiriyorlar. 

Erkeklere Medikal Estetik Nasıl Uygulanmalı? 

Erkeklerin yüz ve kemik yapısı, kadınlara nazaran daha güçlü ve belirgindir. Erkek cilt derisi daha kalın ve büyük gözeneklidir; deri altı yağı az olduğundan da daha fazla ter ve sebum üretir. Dolayısıyla uygulamalarda bu noktalar dikkate alınmalı; var olan korunarak doğal dokunuşlarla ve maskülen çizgi bozulmadan uygulama yapılmalıdır. 

Erkekler En Çok Hangi Uygulamaları Tercih Ediyor? 

Erkekler, vakit almayan, uygulama sonrası hızlıca sosyal hayatlarına dönebildikleri ve yapılan uygulamanın belli olmadığı doğal dokunuşları tercih ediyor.

Kırışıklar için Botoks Uygulaması:Erkeklerin en çok tercih ettiği uygulamalardan biri botoks. Mimik çizgileri ve kırışıklıklar onları da kadınlar kadar rahatsız ediyor. Daha yaşlı ve yorgun bir ifadeden kurtulmak için yüzlerine düzenli botoks yaptıran erkeklerin sayısı günümüzde gittikçe artmakta. Aynı zamanda hafif çökük yanaklar erkeklerin çok tercih ettiği bir görüntü. Onları daha erkeksi gösterecek elmacık kemikleri ve sivri çene hatları, estetiğe uzun yıllardır direnen erkeklerin fikrini değiştirmiş durumda. Ayrıca , erkeklerin en çok rahatsızlık duyduğu konulardan biri; kötü kokuya sebebiyet veren koltuk altı terlemesidir. Botoks uygulamasıyla ter bezlerini belirli bir süreliğine yavaşlatarak terleme problemini de çözüyoruz.

Asimetrik Yüz Hatları için Dolgu Uygulaması: Erkeklerin daha maskülen görünmelerini sağlayan bir diğer uygulama da dolgu uygulamaları. Dolgu uygulamaları ile daha köşeli ve sert çene hatlarına sahip olmak mümkün. Erkeklerde yaşla oluşan orta yüzdeki çökme, elastikiyet kaybıyla da doğuştan mevcut olan yüz asimetrileri zamanla rahatsızlık vermeye başlıyor.Bu uygulama ile yanaklardaki çöküklükler, alt çene bölgesindeki çökme ve sarkmalar, ayrıca burunda estetik dışı kavis ve düşüklüklere minimal dokunuşlar ile çözüm sunuyoruz.

Saç Dökülmesi için Saçlı Deri Tedavileri: Erkeklerin büyük çoğunluğunun ortak problemi olan saç dökülmesinin ana nedeni erkek tipi saç dökülmesi olarak adlandırılan hormonal nedenlerden kaynaklanan saç dökülmesidir. Saç dökülmeleri için saç mezoterapisi, prp tedavisi, kök hücre ile saç tedavisi ve saç ekimi tedavi yöntemlerini kullanıyoruz.

Özgüven için Cilt Bakımı: Cilt yaşını önemseyen, yaşlanma sürecini geciktirmek isteyen erkeklerin çoğu düzenli cilt bakımlarıyla kendini ihmal etmiyor. Cilde,  sakal nedeniyle kuruyan nem bakımları, hem parlaklık hem canlılık ve nem veren Thulium Bakım; yağlı cilt ve açık büyük geniş gözenekler için karbon peeling erkeklerde en çok tercih ettiğimiz uygulamalardandır. Cilt bakımıyla başlayan yolculuklarında cilt kalitesini arttıran PRP tedavisi ve mezoterapi tedavileri ve thulium lazer uygulamaları ile cilt lekelerinden, sivilce ve yara izlerinden de kurtuluyorlar. Tek seansında bile fark edilen canlılık, nemlilik ve sıkılık veren bu tedaviler cilt yapısına ve ihtiyacına göre belirli periyotlarda tekrarlanıyor. Ve cilt yaşlanmaya karşı korunmuş oluyor.

Hijyen için Lazer Epilasyon: Kadınların daha çok tercih ettiği uygulama olarak görülen lazer epilasyonda, spor yapan ve kendine bakan erkeklerin koltuk altı, sırt ve göğüs bölgelerinde ve boyun ve ensedeki kıl dönmelerine bir çözüm olarak da yoğunlukla tercih ettiği, ağrısız bir şekilde etkili sonuç aldığımız bir tedavi yöntemidir. 

Cici doktorum diyor ki…

Çirkin erkek yoktur. Bakımsız erkek vardır 🙂

Medikal Estetik Hekimi

Start typing and press Enter to search