Yaz Bakımı

Yaşlanma ve genetik faktörler veya hava kirliliği, sigara, alkol vb. unsurlar cilt kalitesinin bozulmasına neden olur. Cildimiz her mevsim koşullarına göre çeşitli etkiler bırakır. Güzel ve sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olmak hem güzellik hem de ruh ve beden sağlığı açısından oldukça önemlidir. Yazın sıcak hava, güneş ışınları, havuz, deniz gibi etkenlerle cilt daha da yıpranır. Cildimizin her zaman pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini isteriz. Bu nedenle yaz aylarında da cilt bakımımızı ihmal etmemeliyiz. Peki yaz aylarında cilt bakımı nasıl yapılmalı?

Daha sağlıklı görünmeyi hedefleyen yaz aylarında uygulanabilecek medikal cilt bakımı tedavi yöntemlerini Medikal Estetik Hekim Dr. Yasemin Savaş’a sorduk;

Hydrafacial Cilt Bakımı

Hydrafacial cilt bakımı; cilt yenileme, akne, leke ve gözenek sıkılaştırma tedavisinde de kullanılan bir uygulamadır. Vakum yöntemi ile çalışarak cildi derinlemesine temizleyen cihaz, enjeksiyon ve benzeri yöntemler içermediği için tamamen ağrısız ve acısızdır. Cildin yenilenmesini sağlayan yöntem; daha sağlıklı, parlak, güzel ve genç görünümlü cilde sahip olmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilen bir uygulamadır. Tek seansta derinlemesine cilt temizliği, yenileme, nemlendirme ve antioksidan koruma işlemleri uygulanabilir. Cildin en alt katmanına kadar temizlik sağlayan vakumlu başlığı, cildi mikroskobik düzeyde soyarak, tüm ölü hücrelerden, birikmiş ve gözeneklerin kapanmasına neden olan fazla yağdan ve siyah noktalardan arındırır. Cilt yüzeyinde yer alan ince çizik ve kırışıklıklar, var olan renk farklılıkları ve lekeler, farklı cilt tipleri için hazırlanan serumlar sayesinde tedavi edilebilir. Antioksidan, hyaluronik asit ve protein içerikli peptit solüsyonları cilt altına uygulanarak, cildin sağlıklı görünümüne kavuşmasını, genç, canlı ve yumuşak görünmesini sağlar. 

Akıllı Peeling ile Cilt Bakımı

Özellikle yazın cilt güneş hasarlarının etkisi ile daha da cansız bir görünüm alır.İçeriği antioksidanlar ile zenginleştirilmiş yeni nesil ‘Akıllı Peeling’ uygulaması etkili bir şekilde güneş hasarlarından kurtulma ve cildi yenden canlandırma imkanı sunar. İçerdiği güvenli etken maddeler ile, kolajen ve elastin sentezini destekleyen, cildi canlandırarak, elastikiyetini artıran, cildin nem depolarını dolduran, gözenekleri sıkılaştıran, cilt rengini dengeleyen ve antioksidan koruma yapan bir uygulamadır. 15 -20 dakika süren kısa bir uygulama sonrasında ilk seansta ciltteki canlılık, iyileşme gözle görülür şekilde fark edilir.

Karbon Peelingli Bakım

Cildi güneşin zararlı ışınları ve hava koşullarına karşı korumak oldukça önemlidir. Özellikle ilerleyen yaş birlikte, elastikiyetini kaybeden cilt lekelenmeye ve geniş gözeneklere daha müsait hale gelmektedir. Bu işlem, karbon bileşiklerinin ve lazerin bir arada kullanılmasıyla yapılan, güvenli bir peeling (ölü deri temizleme) işlemidir. Lazer ile yapılan karbon peeling işlemi tamamen güvenilir olmakla beraber, genişlemiş gözenek görünümü, yaşlılık, güneş lekeleri, siyah nokta, sivilce izleri, kırışıklıklar ve cilt sarkması gibi problemler gözle görülür şekilde azalmaktadır. Gözle görülür bir etki için karbon peeling işleminin düzenli olarak uygulanması gerekmektedir. Genel olarak seans sayısı 5 ila 8 arasında cilt tipine ve ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir. İşlem yaz kış farketmeksizin uygulanabilmektedir.

Cilt Bakımları Neden Merkezlerde Yapılmalıdır?

Profesyonel ellerde yapılan cilt bakımları, uzman hekim tarafından kaliteli ürünler ile uygulanmaktadır. Alanında uzman hekim cildin gerek duyduğu ihtiyaçları bilerek doğru bir şekilde uygulama yapmaktadır. Kullanılan ürünler ise diğer kozmetik ürünlere göre çok daha hızlı etki etmekte ve etkili olmaktadır. Evde yapılan cilt bakımları, yanlış ürün seçimi veya yanlış uygulama sonucu zaman zaman kötü sonuçlara sebep olabilmektedir.

Sağlık Bakanlığı onaylı ürünleri tercih edin

Eczanelerde, kozmetik marketlerde satılan değişik özelliklerde birçok güneş kremi bulunmaktadır. Vücuda sürekli ve yoğun bir şekilde uygulandıkları için içerdikleri maddeler önem taşımaktadır. Güneş kremleri fiziksel ve kimyasal filtreler içeren 2 gruba ayrılmaktadır.

1.Fiziksel filtreli güneş koruyucu kremler güneş ışığını yansıtarak cildi korurlar. Ciltte yoğun bir bariyer yaparken cilde de zarar vermezler. Genellikle titanyum dioksit ya da çinko oksit gibi daha sağlıklı içeriklere sahiptirler. Sürüldükleri zaman beyaz bir tabaka oluşturmaktadırlar. 

2.Kimyasal içerikli kremler ise güneş ışınlarını emerek cildi korurlar. Kimyasal filtreli bir güneş koruyucu tercih edilecekse içeriği kontrol edilerek alınmalıdır. Spf özelliği olan ve kimyasal filtreler içeren çok fazla güneş koruyucu krem bulunmaktadır. Güneş koruyucu krem seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli etken bu ürünlerin Sağlık Bakanlığı onaylı olması ve hekimler tarafından önerilmesidir. 

Güneş koruyucunuz UVA ve UVB filtreleri ve minimum 15 koruma faktörü içermelidir. UVA, UVB ve infrared ışınlara karşı koruma sağlayan yeni nesil, akıllı güneş koruyucu kremleri de bulunmaktadır. Güneş koruyucular dışarı çıkılmadan 15 dakika önce uygulanmalı, terleme ya da suyla temas sonrası tekrar sürülmelidir. 

Cici Doktorum diyor ki…

Yaz aylarında güneşten bolca D vitamini almak için güneş kremleri olmadan her gün 15 dakika güneşlenmeyi unutmayın.

Medikal Estetik Hekimi

Start typing and press Enter to search