Hayvan Dostlarımız ve Filmler

Çocuk olup da kedi köpek beslemek istemeyen veya başka  bir evcil hayvan almak istemeyen çocuk nerdeyse yoktur diye düşünüyorum. Küçük yaşta hayvan dostlarımızın sorumluluğunu almak çocuklarımızın duygusal ve ahlaki olarak gelişmelerine yardımcı olduğu gibi empati yeteneklerini de artırdığını söylüyor uzmanlar. Bu ayki kapak konumuzdan yola çıkarak ailece keyifle izliyeceğiniz birkaç filmle karşınızdayım. 

KÖPEK ADASI ( 2018 )

Wes Anderson’ın inanılmaz hayal gücünü bir kez daha sergilediği 2018 yapımı Köpek Adası’nın seslendirme kadrosu da oldukça kalabalık. Bryan Cranston, Scarlett Johansson, Bill Murray, Edward Norton ve Koyu Rankin’in yer aldığı seslendirme kadrosuyla Köpek Adası, hem politik bir eleştiri filmi hem de sıcacık bir hayvan-insan dostluğu hikayesi. Günümüzün 20 yıl sonrasında ve Japonya’da geçen hikayesiyle bu Wes Anderson filmine de bayılacaksınız!

KEDİLER VE KÖPEKLER (2001)

Aksiyon, komedi ve macera dolu hayvan dostlarımızın maceralarını anlatan Kediler ve Köpekler’in kadrosunda Tobey Maguire, AAlec Baldwin, Jeff Goldblum ve Elizabeth Perkins yer alıyor. İnsan ırkını koruyan köpek ajanlarla dünyaya hakim olmak isteyen hırslı İran kedisi Mr. Tinkles ve ekibinin mücadelesini izleyeceğimiz film oldukça eğlenceli sahnelere sahip.

PİNİN YAŞAMI (2012)

Başrollerinde Gerard Depardieu, Irfan Khan, Suraj Sharma ve Tabu’nun yer aldığı ABD yapımı aksiyon ve macera filmi Pi’nin Yaşamı, vizyona girdiği sene çok konuşulmuş ve 4 dalda Oscar da olmak üzere birçok ödül kazanmıştı. Pi Patel ismindeki genç bir çocuğun Hindistan’dan Pasifik’e doğru çıktığı yolculukta yaşadığı gemi kazası sonrası bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanıyla birlikte bir sandalda hayatta kalma mücadelesinin anlatıldığı Pi’nin Yaşamı, sizi hayatın anlamına ve evrende yalnız olmadığımıza dair düşüncelere sürükleyecek. 

DOLİTTLE (2020)

Dolittle, hayvanlarla konuşabilen çok yetenekli bir veterinerdir. Yıllar önce karısını kaybeden Dolittle, inzivaya çekilmiştir. İngiltere kraliçesinin hasta olduğunu duyan Dr. Dolittle, buna çözüm bulabileceğini düşünür ve hayvan dostlarıyla birlikte sıradışı bir yolculuğa çıkar.

ÖZGÜR WİLLY(1993)

90’larda çekilmiş ve çocuk-hayvan dostluğunu merkeze alan filmlerden biri Free Willy idi. Esir tutulan bir katil balina ile onu özgürlüğüne kavuşturmaya çalışan çocuğun arasındaki sıra dışı dostluğu anlatan filmin hafızalara kazınan özelliklerinden biri de, Michael Jackson’ın filmde kullanılan “Will You Be There” parçası olmuştu… Şarkı MTV Film Ödülleri’nde “En İyi Şarkı” ödülünün sahibi olmuştu.

YAŞAM BİR MUCİZEDİR

Emir Kusturica’nın başyapıtı ‘Life is A Miracle’da hayvanların nasıl bu kadar harika oyunculuk sergileyebildiklerine anlam vermek zor. Filmin konusu ise şöyle;

Bir Sırp mühendis olan Luka, 1992’de Bosna’ya gelir. Yanında opera şarkıcısı olma hayalleri taşıyan karısı Jadranka ve oğlu Milos vardır. Tanrı’nın unuttuğu bir yerdeki küçük bir köye yerleşen Luka kısa bir süre sonra patlayarak Balkanlar’ı cehenneme çevirecek olan savaştan habersiz hayal kurmakta, planlar yapmaktadır.İyimser mizacından aldığı şevkle, bölgeyi turistik olarak kalkındıracak olan tren yolu inşasına başlar. Giderek yaklaşan savaş söylentilerine kulağını tıkar. Gelin görün ki savaş çıkıp oğlu askere alınır, karısı da bir müzisyenin koynuna girip kaçıverir. Berikilerin bir gün döneceği umuduyla canla başla çalışmaya devam eden Luka’nın hayatı görmek istemediği savaş ve çatışmayla kaplanmaya başladığında hayat karşısına Müslüman bir kadın olan Sabaho’yu çıkarır. Ve herşey değişir! 

Start typing and press Enter to search