Cilt Lekeleri için Thulim Lazer Tedavisi

Yazdan kalma güneş lekelerine çözüm uygulamaları, sonbahar ve kış aylarında medikal estetik alanının sıkça başvurulan tedavi yöntemleri arasında yer alıyor. Sadece güneş kaynaklı değil, ilerleyen yaşa bağlı olarak da canlılığını kaybeden ciltte; kırışıklık, sarkma ve lekelenmeler başlıyor. Günümüzde cilt lekelerine karşı çözüm sunan yöntemlerin başında lazer tedavileri geliyor.

Cilt lekesi neden olur ve nasıl tedavi edilir?

Güneş tabii ki cilt lekelerine zemin hazırlayan en önemli faktörlerden birisi. Güneş dışında önemli bir faktör de zamanın etkisi. İlerleyen yaşla birlikte kişinin cilt kalitesi azaldığı için lekeler ortaya çıkabiliyor. Bu zamana kadar güneş hasarlarına ve yaşlılığa bağlı oluşan lekeler lazer sistemleri, kişinin cilt tipine uygun peelingler, mezoterapi, PRP, iğneli radyofrekans gibi uygulamalar ile gideriliyordu. Ancak bu uygulamaların en büyük dezavantajı uzun süreli olmaları ve hastaların devamlı gelip gittiği seanslar gerektirmeleri idi. Ama artık özellikle leke tedavisinde diğer sistemlerden farklı bir çalışma mekanizmasına sahip olan Thulium Lazer ile tek seansta bile güzel sonuçlar elde edilebiliyor.

Thulium Lazer’in işleyişi nasıl?

Thulium Lazer, özellikle hormonsal sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan lekelerde, doğum sonrası oluşan lekelerde, güneş lekelerinde ve melazma olarak adlandırdığımız leke türlerinde olumlu sonuçlar veriyor. Uygulama ağırlıklı olarak tek seans oluyor ve seans sonrası hastalar sadece kısa süreli bir kızarıklık hissediyorlar. Enfeksiyona yol açmayan bu uygulama sonrası hastalar rahatlıkla sosyal yaşantılarına devam edebiliyorlar. ThulimLazer’in sonuçları ise yaklaşık 3-4 hafta içerisinde görülüyor.

Thulium Lazer’in kullanıldığı başka tedavi yöntemleri de var mı?

Thulium Lazer cilt lekelerinde gözle görülür faydalar sağladığı gibi, cilt tonu (beyazlaştırma), cilt dokusu ve ince kırışıklıklar ile geniş gözeneklerin tedavisinde de verimli oluyor. Ancak tüm hastalar, yanlış yer ve kişilerce yapılan bir tedavinin, vücutlarında istemedikleri izler bırakabileceğini bilmeli ve bu konuya dikkat göstermeli. O yüzden bu tip uygulamaları mutlaka doktorlar tarafından sağlık koşullarına uygun kliniklerde yaptırmalılar.

Medikal Estetik Hekimi

Start typing and press Enter to search