Eylül’de Gökyüzü Bize Neler Söyleyecek?

Eylül ayı;  Jupiter  Koç’ta, Satürn Kova’da, Uranus Boğa’da, Neptün Balık’ta, Pluton Oğlak’ta  geri hareketlerine devam ederken başlayacak.

Özellikle Koç ve Terazinin ilk 10 günlük devresinde doğanlar;  iş, aşk, para konularını fazla abartmasınlar, pire için yorgan yakmasınlar. Aşırı para harcama da veriyor bu durum. Felsefe, din, yabancı kültürlerle ilgili öğretiler konularında detaylı incelemelere başlamak, çalışmalar yapmak için Eylül ayı uygun bir zamandır.

Boğa ve zıt burcu olan Akreplerin ikinci 10 günlük devresinde doğanlar ise, temelinde özgürlük hisleri olan değişimlerine karar vermeleri için güzel bir 4.5 aylık döneme giriyorlar. Çünkü Uranus ün tekrar düzelmesi Ocak ayı ortalarını geçecek. Bu süre içinde hangi konuda değişimlerini yaşamak istiyorlarsa, gerçek ihtiyaçlarını  belirleyebilirler ve ilk adımlarını atabilirler. Önemli bir dönem başlıyor onlar için. Aslan ve Kovaların ikinci 10 günlük devresinde doğanlar da bu enerjiden faydalanıp, kafalarını kurcalayan değişimlerini gerçekleştirebilirler… Ayrıca arkadaşlarıyla, veya cemiyet – dernek hayatlarında oluşan ilişkilerinde, geçmişteki tecrübeleri akıllarına gelir ve böylece davranışlarını tekrar düzenlemeleri gerekebilir.  İnsanlık yararına evrensel boyutta yardım derneklerine girmek, çalışmalar yapmak için de Eylül ayı onlar için uygun zamandır.

Balıklar ve Başakların son 10 günlük devresinde doğanlar ise Eylül ayında de içe dönük olmaya devam ederler. Önemli kararlar arifesinde risk analizlerini reel bilgiler doğrultusunda  yapmalarını öneririm, çünkü Neptün geri hareketteyken bu kişiler bir sis perdesi içindeymiş hissine kapılabilirler. Ruhsal ve sezgisel algılamaları da Eylül ayında yine çok yüksek olacaktır. Spritüel konular ilgilerini çekiyorsa, hiç tereddüt etmeden eğitime başlayabilirler. Ayrıca Sanat yapma potansiyelleri de yükselecektir, özellikle sanatçıların ilhamları artar Eylül ayında.

Satürn Kova burcunda zaten çok kuvvetlidir. Geri giderek, benim kıymetimi anlayın artık diyor… Sabırlı olmak, sorumluluk almak, metanet duygusu, program yapmak, zamanı yönetmek gibi konuları artık iyice öğrenin diyor. 

Pluton ise Oğlağın ve Yengeçin son on günlük devresinde doğanları tekrar uyarıyor, köklü değişimlerin planlarını yapın ve ilk adımlarınızı atın artık,diyor.

10 Eylül herkes için önemlidir. Hem Merkür geri hareketine başlayacak, hem de o gün Balık burcunda Dolunay oluşacak.

Merkürün geri hareketi 8 derece Terazi burcunda başlayacak ve 24 Derece Başak burcuna kadar devam edip 2 Ekimde tekrar düzelecek.

Bu süre başlamadan en geç 9 Eylüle kadar cep telefonundan, bilgisayarlarınızdan back uplar almaya çalışın. Çünkü bozulabilir, virüs girer,suya düşer,çalınır vs.

Ayrıca büyük organizasyonları (Açılış,nişan, düğün vs…)  10 Eylül – 2 Ekim arasında yapmamanızı, büyük alım, satım işlerinizi, iş değiştirme, işten adam çıkarma gibi işleri 2 Ekimden sonraya ertelemenizi  tavsiye ederim. Merkür retrosu;  projelerinizi  bitirme değil, geliştirme zamanıdır.

Dolunay a gelirsek,10 Eylülde Balık burcunda ve Neptünle kavuşumda  gerçekleşecek. Bu çok önemlidir, çünkü  özellikle geri giden Neptünle  beraber, özellikle Balıklar ve Başaklar + İkizler ve Yaylar o gün içe dönüklük yaşayabilirler, medyumik  ve psişik potansiyelleri artabilir, arkadaşlarının dertlerini dinleyip onların duygularını bir sünger gibi emip, kısa süreli bunalıma da düşebilirler. O yüzden o gün yalnız kalmamalarını, kendilerini eğlendirecek arkadaşlarıyla buluşmalarını, hobileriyle uğraşmalarını  ya da kendilerine uygun meditatif yöntemlerle meditasyon yapmalarını, ve o gün oluşacak bu kozmik enerjiden faydalanmalarını öneririm.

Mars 10 Eylülde İkizlerde ve bu Dolunay a sert açı yapacak. O gün İkizler ve Yaylar olayları kişisel almasınlar, çünkü aşırı sinirlenme durumları ortaya çıkabilir. Onlara tavsiyem o günü spor yaparak, en azından doğada yürüyüşlerle geçirmeleridir.

8 -28 Eylül arasında doğanlar ise bu tarihler arasında Güneş –Neptün zıt açısı ile karşılaşacaklar. Fantezi dünyaları büyüyecek, çeşitli hayaller kurabilirler ancak gerçekleştirmekte  zorlanabilirler. Daha objektif, daha reel düşünmelerini tavsiye ederim.

25 Eylül de yeni Ay var, Terazi ve Koçlar yepyeni başlangıçlar yapabilirler… Yeni Ay; yeni bireysel projelerin, girişimlerin doğuşunu simgeler. Geceleri gözükmez.

Hayat güzel,

Sevgilerimle,

Astroloji Eğitmeni ve Danışmanı

Start typing and press Enter to search