Mutlu yıllar

Yeni yıl yeni umutlarla gelirken şu dıralar özellikle çocuklar tarafından çok merak edilen Noel ve Yılbaşı kutlamanın farkı nedir sorusunu kısaca yanıtlayarak başlamak istiyorum; Noel Hristiyanlara ait bir bayramken, Yılbaşı yeni gelen yılı karşılamak üzere kutlanan temsili bir gündür. Ve yılbaşı kutlamak için Hıristiyan olmak gerekmez.

Bu ay ailece izleyebileceğiniz film önerilerinin yanısıra 1-12 yaş aralığı için kitap önerilerinde de bulunmak istiyorum.2023 ün tüm evrene daha güzel bir dünyanın mümkün olduğunu hissettirmesi dileğiyle.

Kitap Önerileri

Orman Orkestrası Kış Şarkıları Müzikli Kitabım

(Fiona Watt) – (1+ Yaş)

Adından anlaşıldığı üzere, kitaba bitişik tuşları sayesinde hikâyeyi yaşatma konusunda çok başarılı. Yılbaşı partisinde bir konser verecek olan hayvanlar, enstrümanlarıyla bu konsere hazırlanıyorlar. Her çevrilen sayfada başka bir hayvanın hazırlığını okuyor ve o hayvanın resminin bulunduğu tuşa basarak müziğini dinliyorsunuz. Ve sonunda da tabii ki konseri! Çocukların ilgisini çekeceğini tahmin etmek zor olmasa gerek? Okuduktan ve dinledikten sonra enstrümanların çıkardığı sesleri dinleyerek hangi enstrümana ait olduğunu tahmin etme oyunu da oynayabilirsiniz. Türkiye İş Bankası Yayınlarından çıkan bu güzel kitabı, müziklerinden keyif alacaklarını düşünerek 1 yaşından itibaren çocuklarınıza okuyabilirsiniz. 2 yaşından itibaren ise anlamlandırarak dinleyeceklerdir.

Vini ile Vilbur ve Noel Baba

(Valerie Thomas ve Korky Paul) – (4+ Yaş)

Vini ile Vilbur yine dünyada çok satan çocuk kitapları serilerinden. Yaratıcıları yazar Valerie Thomas ve çizer Korky Paul. Birçok maceraya ek olarak 2016 yılında Noel Baba’yı da seriye eklediler. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan bu bölümde sakar cadı Vini ile kara kedi Vilbur heyecan içindeler. Ama bir talihsizlik sonucu yılbaşı gecesi Noel Baba onların bacasına sıkışıp kalıyor. Hediyeleri dağıtmak için süre azalınca Vini ile Vilbur’da Noel Baba’ya yardım etmeye karar veriyorlar. Detaylı ve güzel çizimleriyle çocukların bolca incelemesine olanak sağlayacak bu kitap, sihir, Noel Baba, uçan geyikler gibi kavramlarla hayal güçlerinin sınırlarını zorlayacak nitelikte.

Penguen Curcunası – Yılbaşı Fişekleri 

(Jeanne Willis) (8-12 Yaş)

Bu kitabımız 8-12 yaş okuyuculara yönelik. İngiliz yazar Jeanne Willis’in Penguen Curcunası serisinden Yılbaşı Fişekleri. Yine Türkiye İş Bankası yayınlarından çok yeni Türkçeleştirilen kitap tam da yeni yıl havasını yansıtıyor. Noel Baba Kent Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret edecek ve penguenleri bir heyecan dalgası sarıyor. Çünkü penguenler ilk defa yılbaşı kutlayacaklar. Kardan penguen yaparlar, ağacı süslerler ve tabi ki hediyeler en sevdikleri kısım olur. 185 sayfalık kitap komik ve keyifli bir dille yazılmış. Henüz bu eğlenceli penguenleri tanımıyorsanız seriye “Yılbaşı Fişekleri” ile başlayabilirsiniz.

A Castle for Christmas

Ünlü bir yazar bir skandaldan kaçmak için İskoçya’ya yolculuk eder ve orada gördüğü bir kaleye hayran olur. Ancak kaleyi satın almak için dükle mücadele etmesi gerekir. Brooke Shields ve Cary Elwes’in başrollerindeki romantik komedi “A Castle for Christmas ailece keyifle izleyeceğiniz bir film.

8-Bit Christmas

Kevin Jakuowski’nin aynı adlı romanından uyarlanan “8-Bit Christmas” filmi, 1980’li yıllarda 10 yaşında bir çocuğun hayalindeki Noel hediyesi olan yeni video oyunu sistemini alma macerasını anlatıyor. Başrollerini Winslow Fegley, Neil Patrick Harris, June Diane Raphael ve Steve Zahn’in paylaşıyor.

A Boy Called Christmas

Matt Haig’in aynı adlı kitabının uyarlaması olan “A Boy Called Christmas”, Noel Baba’nın orijinine değinerek genç bir çocukken babasını bulmak için çıktığı macerayı konu alıyor. Gil Kenan’ın senaryosunu yazıp yönettiği, Henry Lawfull, Maggie Smith, Kristen Wiig, Michiel Huisman, Sally Hawkins ile büyük bir oyuncu kadrosuna sahip.

Home Sweet Home Alone

Ünlü “Home Alone” serisinin parçası olarak gelen “Home Sweet Home Alone” filminde, orijinaline sadık kalarak yine evde tek başına bir çocuğun, evine girmeye çalışan hırsızlara karşı savaşmasını izliyoruz. Bir aile yadigarını çalışmak için Max’in evine girmeye çalışan evli çift ve Max arasındaki maceralı savaşı anlatan “Home Sweet Home Alone”un başrollerinde Archie Yates, Ellie Kemper ve Rob Delaney bulunuyor. “Home Sweet Home Alone” filmi, 12 Kasım itibariyle Disney +’da

Start typing and press Enter to search