Söz Gençlerin

Gençlerimizin muhteşem bir potansiyelleri var ve kendi özgünlüklerini koruyarak tercih bilinci oluşturmaları önceliğimiz olmalı. Bir eğitimci olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde ayrı bir heyecan duyarım, onları sahnede izledikçe, kendi temsillerini yansıttıkları ışıklarına şahit oldukça ve onlarla bir masanın etrafında bugünü, yarını, hayallerini konuştukça bir kez daha gurur duyuyorum gençlerimizle. Bu sayıya özel, onları yakından tanımak, önerilerini gündem yaparak onlar için yapabileceklerimizi yeniden tanımlamak ve onların gözünden yaşama yenilikçi bir bakış getirebilmemiz için MBA Okullarının tüm kampüslerinde eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerimize sorduk; işte cevapları! Bu yazımda söz gençlerin, onların penceresinden, onlarla birlikte karar alma sorumluluğu bizim.

Tüm gençlerimizin bir kez 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, böylesine kıymetli bir bayramı gençliğimize armağan eden Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sevgi, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

AYFER BATI

CEO

Medicana Eğitim Grubu 

MBA Okulları

HANGİ BECERİLERİN GENÇLER İÇİN GELECEKTE DAHA ÖNEMLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORSUN? 

Baran Aydınlıoğlu 

MBA Halkalı Atakent Kampüsü

Öğrenci Senatosu Onursal Başkanı 

Öncelikle dünü, bugünü ve yarını ele aldığımızda gelecekte öne çıkacak temel becerinin yaratıcılık olduğunu düşünüyorum. Bu düşüncenin yanında araştırmacı bir ruha sahip olunması ve istikrarlı bir şekilde amaçlarının arkasından gidilmesi önemli bir unsur olacaktır. Bireyin çizdiği yol haritasında yaratıcı ve bilimsel adımların onun yoluna ışık tutacağına eminim.

Ceren Biçici 

MBA Eskişehir Kampüsü

Lise Öğrenci Senatosu Başkanı

İletişim, ilk insanlardan günümüze kadar sosyal hayatın temelini oluşturmuştur. İletişim becerileri gelişmiş olan yani sosyal hayatta başarılı olan kişiler hem bulundukları ortamlara daha kolay uyum sağlamış hem de girdiği her ortamda kendini kabul ettirmiştir. İşte bu sebepten ötürü; topluluk önünde sunum yapma becerisi, kısa sürede farklı ortamlara uyum sağlayabilme, özgüveni doğru şekilde kullanabilme ve ikna etme kabiliyetinin hem günümüzde hem de gelecekte biz gençler için büyük önem arz ettiğini düşünüyorum. Zira tüm bu becerilerin temelini de iletişim oluşturmakta.

GELECEĞE DAİR EN BÜYÜK UMUDUN NEDİR?

Boray Aydınlıoğlu

MBA Halkalı Atakent Kampüsü

Öğrenci Senatosu Başkanı

Aslında cevabım bu sorunun içinde. Benim ve herkesin gayesi ümitli olmak olmalı. Mesela en basitinden gece yatmadan saatimizi kurarız uyanabilmek için, demek ki uyanabilme umudumuz var. Mesela ertesi gün için randevulaşırız arkadaşımızla buluşmak için, demek ki görüşebilme umudumuz var. Biz öğrenciler yıllar sonra gireceğimiz sınava önceden hazırlanırız, demek ki gelecekte iyi bir meslek sahibi olacağımıza dair inancımız var. Kısacası attığımız tüm adımlar ümidin bir göstergesi. Ümidi hiç kaybetmemek de benim en büyük umudum.

Ayşe Duru MERT 

MBA Ankara Oran Kampüsü

Okul Müzik Grubu Gitaristi

Öncelikle sağlıklı, özgür, mutlu ve huzurlu bir yaşam kendim için en büyük beklentilerim arasında. Çok severek yaptığım müzik alanında kariyer yapmak, ilerlemek istiyorum. Hiçbir zaman da umudumu kaybetmek istemiyorum.

GENÇLERİN KARİYER SEÇİMLERİNDE HANGİ FAKTÖRLERİN ETKİLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSUN?

Berkay SAVAŞAN

MBA Bursa Özlüce Kampüsü

Öğrenci Senatosu Başkanı

Günümüz gençlerinin kariyer seçimlerindeki en önemli faktörün maddi güç olduğunu gözlemlemekteyim. Meslek seçimlerinde severek ve mutlulukla yapacağı mesleği değil de maddi olarak daha güçlü olacakları mesleği seçme eğilimindeler. Ben ise tamamen o işi ne kadar çok istediğimi ve seçimim neticesinde ne kadar mutlu ve başarılı olabileceğimi düşünerek kariyerime yön vermeyi düşünüyorum. Küçüklüğümden beri tek hayalim adalet duygusuyla yaşayan, dürüst, özverili ve disiplinli bir savcı olmaktır. Çalışarak, kendimi geliştirerek hayallerimdeki bu yolda emin adımlarla yürümeye devam edeceğim.

Ceylin Ela AKYOL

MBA Ankara Oran Kampüsü

Ortaokul Senato Başkanı

İlgi alanları, rol modelleri, mutlu olduğu formları belirlemesi, mesleğin gerektirdiği kriterlere (seyahat etmek, analitik- sosyal zekâ) uygun olup olmama, ailenin ve PDR servisinin yönlendirmesi ve statü beklentisi etkilidir.

KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ BAŞARI TASARIMINDA İLHAMINI NEREDEN / NEYDEN / KİŞİDEN ALIYORSUN?

Doruk NİL

MBA Çamlıca Kampüsü

Genius Olimpiyatları Proje Sahibi

Hem kendi hayatımda hem de kişiselleştirilmiş başarı tasarımımda ilhamı tecrübelerimden ve sevdiğim insanlardan alıyorum. Bu durum başarılı olmama karşı olan inancımı ve hayata karşı olan enerjimi canlı tutuyor.

Ceylin Naz Tutğaç

MBA Ümraniye Kampüsü

Okul Senatosu Medya ve İletişim Başkan Yardımcısı

Hepimizin bildiği gibi 2020-2021 eğitim-öğretim süreci pandemiden dolayı kesintiye uğradı, uzaktan eğitim ile bu kesintinin etkilerini olabildiğince azaltmaya çalıştık. Ancak çoğu öğrenci uzaktan eğitimden yeterli verimi alamadı. Öğrenci alışkanlıklarımın bu sürece uyum sağlamada yetersiz olduğunu fark ettim. 8.sınıftaki eğitim-öğretim yılında ise tamamen sınav odaklı bir yıl geçirdim. Karantina döneminden sonra LGS’ye hazırlanmanın verdiği disiplin, azim ve öğretmenlerimin sayesinde 8. sınıfta kendime kattığım bu becerileri 9.sınıfta da devam ettireceğime söz vermiştim.

2022-2023 eğitim öğretim yılında MBA Okulları Ümraniye Kampüsünde eğitim görmeye başladım. Okula geldiğim ikinci hafta Bilişim Teknolojileri dersi öğretmenim Hasan Gökçe’nin danışmanlığıyla “Yarını Kodlayanlar, Çocuk Dostu Şehirler Hackatlonu” adlı proje ile kendimi geliştirebileceğim bir yarışmaya katıldım. Vodafone Vakfı’nın düzenlediği bu yarışmada iki günlük çevrim içi bir eğitim aldık. Sunumlarımı hazırladım ve 29 Kasım 2022 tarihinde projem “Çevre Dostu Bank” Türkiye 1.si olarak seçildi. DHA ve DÜNYA gibi birden fazla gazete ve haber sitelerinde yer bulup yayımlandı. Daha sonra Kasım, Aralık ayları içerisinde Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Coğrafya dallarında URFODU sınavlarına katıldım ve finale kalmaya hak kazandım. Yine Aralık ayında Kimya Öğretmenim Emine Tanrı’nın danışmanlığında TÜBİTAK’a proje raporumu yazdım, raporu İngilizceye çevirerek Genius Olimpiyatları’na başvuruda bulundum. Bu sırada Kanguru Fen sınavına katıldım. Okulumuza gelen Türk Kızılay’ı Kan Bağışı Kampanyası’na Senato öğrencisi arkadaşlarımla birlikte gönüllü çalışma yürüten ekibin içinde bulundum. Matematik öğretmenim danışmanlığında İstanbul Sanayi Odasının düzenlediği TOBB Projektör Yarışması’na “Geri Dönüştürülebilir Pil” adlı projemle katılarak finale kalmaya hak kazandım. İngilizce dilinde C2 derslerimi tamamlayarak belgemi aldım. Şubat ayı içerisinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimin danışmanlığındaki bir yarışmada Türkiye 2.’si olup gümüş madalya almaya hak kazandım. Aynı tarihlerde Validebağ Fen Lisesi’nin girişimcilik kulübünde yer alıp konferanslara katıldım. Kendimi geliştirmenin bir sonu olmadığı konusundaki farkındalığım Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımımın ilhamı oldu. Öz disiplin, çalışma düzeni ve sizi destekleyen öğretmenleriniz, okul yöneticilerinizin ve ailenizin olması ilhamım oldu.  

EĞİTİM SİSTEMİNDE HANGİ KONULARIN DAHA FAZLA VURGULANMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORSUN?

Arda Çıtkıran

MBA Sivas Kampüsü 

MUN Delegesi, U18 Basketbol Oyuncusu

Özellikle millî duyguların daha fazla vurgulanması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca uygulamalı derslerin eğitime daha çok dâhil edilmesi gerekir. Örneğin, fizik dersinin kitap üzerinden değil de daha çok deneysel bir yöntemle işlenmesi öğrenmenin daha kalıcı olmasını sağlar. Yine aynı şekilde sanatın da derslerle birlikte kaynaştırılarak işlenmesi öğrencilerin çok yönlü düşünmesini sağlayacaktır. Biz gençler çok yönlü düşünmeyi kendimize ilke edinmeliyiz. Ülkemiz ve vatanımız için donanımlı bilgili olmalıyız. 

“Gençliği yetiştiriniz. Onlara bilim ve kültürün olumlu fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Özgür fikirler uygulamaya geçtiği zaman, Türk milleti yükselecektir.” 

Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözünü biz gençler kendimize ilke edindik.

Berfin GÜNEŞ

MBA Kurtköy Kampüsü 

Senato Başkanı

Derslerin içerisine etkinlikler ilgi çekici yöntemler konularak dersin daha etkileyici hale getirilmesi sağlanmalıdır. Öğretmenlerimiz ve okulumuzdaki eğitim sistemi buna alan tanıdığı için bizler şanslı gruptayız. Bizlerin ilgi alanlarına ve yeteneklerine yönelik atölyelerde ve projelerde üstlendiğimiz görevlerle tutku alanlarımızı destekleyebiliyoruz. Tüm bu akademik rekabet ortamında bireysel ilgi ve yeteneklerimize alan ayrılması mutlu bireyler olmamıza katkı sağlıyor. 

5 KELİMEYLE SEN KİMSİN? 

Elif Duru Taşar

MBA Gaziosmanpaşa Kampüsü

Tübitak Proje Kulübü Öğrencisi

Tübitak Bölge Sergisi Üçüncüsü

Kendimi 5 kelimeyle tarif etmek çok zor. 

Yaratıcı diyebilirim.

 Sosyal diyebilirim. Program olarak çok yoğun ilerliyorum. Haftanın her günü programım dolu ve ek etkinliklere de katılıyorum. 

Alınganım ve konuşkanım.

Gezgin diyebilirim. Gezmeyi çok seviyorum. Karadeniz’e hiç gitmedim oraya da gitmek istiyorum. Çok fazla müze gezdim. Müzelere gitmek bana çok iyi geliyor.

Taylan Gündoğdu

MBA Çamlıca Kampüsü

Öğrenci Senatosu Başkanı

İdealist

Kendine Antagonist

Papağan Sever

İLERİDE HANGİ ÖZELLİĞİNLE HATIRLANMAK İSTİYORSUN? NEDEN?

Henna Ece YENER

MBA Çamlıca Kampüsü

Genius Olimpiyatları Proje Sahibi

Azmimle hatırlanmak isterim.

Beni ben yapan en önemli şeyin azmim olduğuna inanıyorum.

Başardığım her şeyi azmim sayesinde yaptım.

Rohat Mustafa Dilberoğlu

MBA Beylikdüzü Kampüsü

Waterloo Matematik Derece Öğrencisi

Hayalim yazılım mühendisi olmak. Bu mesleğe ulaşacağıma inancım tam.

Hayalini kurduğum yazılım mühendisliği mesleğine ulaştığımda bu mesleği layıkıyla icra edeceğime inanıyorum. Bu nedenle hedefime ulaşma sürecimdeki kararlılığımla hatırlanmak istiyorum.

DÜNYANIN SENCE GENÇLERDEN BEKLENTİSİ NEDİR?

Kübra Zuhal Döner

MBA Kahramanmaraş Kampüsü

Voleybol Oyuncusu

Bence dünyanın gençlerden beklentisi bir gelecek oluşturmaları, bir ilerleme kaydetmeleridir. Ayrıca gençlerin kendilerini geliştirmeleridir. Fakat yetişkinlerin asıl beklentisi ise gençlerin kendilerini gururlandırmalarıdır. Yani bu geleceği oluşturan gençler bizim gençlerimiz diyebilmektir. Aslında dünyanın gençlerden beklentisi bitmeyecek kadar çoktur.

Enki Nas Çelik

MBA Bursa Özlüce Kampüsü

Bursa Tenis Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Genç Kızlar Tenis Turnuvası Bursa Şampiyonu

Dünyanın gençlerden beklentisi bence çalışkan, sorgulayan, üreten, akılcı ve cesur, yaşadığı topraklara ve yerküreye saygı duyan, bir sonraki nesillere temiz bir dünya bırakan, saygılı ve dürüst bireyler olmalarıdır.

Bu zamana kadar 15 kupa ve 41 madalyaya sahip oldum. Yaz kupaları, bahar kupaları, kış kupaları ve bunun gibi turnuvalara katıldım ve çoğunu 1.lik ya da 2.likle tamamladım. Bunların dışında uluslararası alanda ülkemi de temsil ettiğim Tenis Europe ve ITF turnuvalarında oynadım ve oynamaya devam ediyorum. Elde ettiğim tüm bu başarılarımla ve hedeflerimle ülkeme ve aileme faydalı bir birey olmak için özveri ile çalışmaya devam edeceğim.

Belinay Aydın

MBA Sivas Kampüsü 

Öğrenci Senatosu Başkanı

İlk olarak yenilikçi ve girişimci olmaları dünyaya yeni bir bakış açısı kazandırılmaları gelenek ve göreneklerine sahip çıkmaları hemen hemen her konuda bilgili ve üretici bir karaktere sahip olmaları hayalperest olmaları ve kendi dünyalarının sınırsız olmaları farklı düşüncelere saygılı olması son olarak da yeniliklere açık olmaları dünyanın bizlerden beklentisi olmalıdır. Bu beklentiler bizim gelişmemize yolumuzda daha hızlı yürümemize katkı sağlayacaktır. 

BU OKUL YILINDA SENİ EN ÇOK HEYECANLANDIRAN ŞEY NEYDİ?

Sudenaz Yılmaz

MBA Beylikdüzü Kampüsü

Öğrenci Senatosu Başkanı

Senato başkanlığına aday olma ve propaganda sürecindeki heyecanımı çok net hatırlıyorum. 

Diğer arkadaşlarımızla çekişmeli bir rekabetimiz olmuştu. 

Seçim sonrası başkan olduğumu öğrendiğim an benim için bu yılın en heyecanlandıran anıydı.

Enes Emre BOLAT

MBA Kurtköy Kampüsü 

Okul Spor Başkanı, Profesyonel Basketbol Oyuncusu ve Okçu

Tüm arkadaşlarımın bana güvenerek beni Senato Başkanı seçmeleri çok mutlu etmişti. Göreve geldiğim günden bu yana genel müdürlüğümüzle sürekli dirsek temasında sorumluluklarımızı yürütüyor ve okulumuzdaki tüm organizasyonlarda söz sahibi olabiliyoruz. Özellikle büyük organizasyonlarda almış olduğumuz sorumluluk ekibimi ve beni oldukça geliştirdi. Bu gelişim sürecinin kariyer yaşamımıza katkısı olacağına eminim. 

DAHA İYİ BİR DÜNYA, DAHA İYİ BİR BEN KİMLİĞİ İÇİN GENÇLER SENCE NE YAPMALI?

Batuhan Ada

MBA Ankara Eryaman Kampüsü

Öğrenci Senatosu Başkanı

Bence hepimiz ilk önce dünyayı severek işe başlamalıyız. Dünyanın sadece gençler tarafından değil her insan tarafından sevilmesi gerekse de gelecekteki varisler olarak bu saatten sonra bizim başlamamız daha doğru olacaktır. Dünyayı sevmek, sadece onu korumak ve sahip çıkmak değildir.  Onun koruduğu ve sahip çıktığı şeylere de sahip çıkmak demektir. Dünyayı sevmek ise insanı sevmektir denilebilir. 

Gençler, yetişkinlere göre daha taze ve gelişmekte oldukları için değişime eğer isterler ise daha rahat ayak uydurabilir ve bu sayede Dünya’nın daha iyi olmasındaki anahtar rolünü oynayabilirler.  Dünyanın gençlerden beklediği tamamen düzgün değil değildir sadece iyi bir kimlik oluşturulmasıdır. 

İyi bir kimlik ise insanın kendi özüne inip iyi olan bir kimliği, kimlik yapacak karakteristikli özelliklerini geliştirmesi gerekmektedir. Bunlar: Saygı, sevgi ve merhamettir.

İlayda Cevahir

MBA Gaziosmanpaşa Kampüsü

Öğrenci Senatosu Başkanı

Aslına bakılırsa bu, çok göreceli bir düşünce. 

” Daha iyi bir ben kimliği”, kendi ile uzlaşabilen her gencin ulaşabileceği bir durum. Okuduklarımızla, gördüklerimizle, izlediklerimizle, öğrendiklerimizle kendimizi geliştirmeliyiz. ” Daha iyi bir ben kimliği” düşüncesi, “Daha iyi bir dünya elde etmek” fikri ile de orantılanabilecek bir düşünce. Daha iyi bir dünya demek, iyileşmiş insanlar demek.  Herkes kendi üzerine düşünürse, kendini anlamaya çalışırsa, kendi yaralarını bulup kendini iyileştirmiş olur. Bizler iyi olursak, donanımlı, kültürlü olursak bizlerin oluşturduğu dünya da daha iyi olacaktır. İnsan kendisi iyi olsun ki etrafını da iyileştirebilsin.

DAHA İYİ BİR DÜNYA, DAHA İYİ BİR BEN KİMLİĞİ İÇİN OKULLAR SENCE NE YAPMALI?

Yelda Nur Açan 

MBA Eskişehir Kampüsü

Öğrenci Senatosu Mali İşler Başkanı

Okul, bir öğrencinin haftanın 5 günü gittiği, 7 günü çalıştığı, etrafı çitlerle çevrelenmiş bir bina mıdır sadece? Bazen başkalarının zorlamasıyla gittiği, belli aralıklarla sınavlara maruz kalarak seviyesinin, sözde, ölçülmeye çalışıldığı yer… Okul dediğimizde neden pek bunlar gelir aklımıza? Okul bize yeni şeyler öğreterek hayata dair ilhamlar vermesi ve bilinçlendirmesi gereken yer değil midir? Bizlerin değiştirmesi gereken ilk şey okulun bizim için ne ifade ettiği ve bize ne kattığıdır. Okullar sadece akademik bilgiler öğretilen ya da öğrenilen ve öğrencilerin başarılı başarısız olarak sınıflandırıldığı yer olmaktan artık kurtulmalıdır. 

Okullar bizler için bir duraktır. Hayat mücadelesinden önce kendimizi keşfetmemizi, geleceğimizi planlamamızı, hayatı tanımamızı sağlayan bir prova durağıdır. 

Okullar öğrencilerle iş birliği içinde olmalıdır. Düşüncelerini, fikirlerini ve yapmak istedikleri şeylerde söz hakkı tanınmalıdır. Bu sayede öğrencilerin özgüven kazanma, kendini rahat bir şekilde ifade edebilme, etkili ve doğru iletişim kurma, haklarını bilerek kendini savunabilme gibi becerilerin gelişmesi sağlanmalıdır. Öğrencilerin fikirleri dinlenmeli ve önemsenmelidir. Düşüncelerine değer verilen bir okulda öğrenciler her alanda daha verimli ve aktif olurlar. 

Gürkan Arsan 

MBA Ataşehir Kampüsü

Yelken Sporcusu

Okullar, öğrencilerin hedef ve ilgi alanlarına göre ders ve programları kişiselleştirebilir. Tabii öğrenciyi geliştiren, önemli zorunlu dersler olmalıdır. Bunların yanına kişiye özel programlar uygulanabilir. Bunu yaparak öğrencilerin okula bağlılığını arttırmanın yanında okuldan maksimum verim alınabilir.

ŞU AN SENİ MUTLU EDEN VE TUTKUYLA YAPARAK DERİNLEŞMEYİ HEDEFLEDİĞİN ŞEY NEDİR?

Kübra Yüzbaşıoğlu

MBA Ankara Eryaman Kampüsü

Ortaokul Öğrenci Senatosu Başkanı

Şu an beni mutlu eden şey kimya deneyleri yapmak. Gelecekte enerji konusunda ülkemize ve dünyaya yardım edebilmek için kimya alanında ilerlemek, buluşlara imza atmak istiyorum.

Sena Arıöz 

MBA Ataşehir Kampüsü

Öğrenci Senatosu Başkanı

Ben 6 yıldır profesyonel olarak voleybol oynuyorum fakat fiziksel yetersizliklerden ötürü voleybol hayatımda bir hobi olarak yer almaya başlıyor. Şimdi ise hayalim güzel bir üniversitede bilgisayar programlama eğitimi alıp kendimi geliştirdikten sonra kariyerimde başarılı olmak. Şimdiden öğrenmeye başladığım bilgisayar programcılığı gelecekte yapmayı düşündüğüm ve hedeflediğim meslekler arasında.

EĞİTİM SİSTEMİNDE HANGİ KONULARI DEĞİŞTİRMEK, EKLEMEK YA DA GELİŞTİRMEK İSTERSİN?

Ecem Naz Bozacı

MBA Kahramanmaraş Kampüsü

Öğrenci Senatosu Teknoloji Başkanı

Çoğu öğrencinin de düşündüğü gibi sınav sistemlerinde birkaç değişikliğin yapılması taraftarındayım. Sınav sisteminin yetersiz olduğu ve verimsiz olduğu açıkça ortada. Ortaokulda bir yetenek sınavı olması gerektiği ve buna göre öğrencileri eğitmeleri gerekli fikrimce. Kişinin yeteneği ve kapasitesine göre bir eğitim alınması tercihimdir. Yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrencilerin olması eğitimdeki sorunların da bir yansıması olarak değerlendirilmeli. Öğrencilerin kendileriyle eşleştirdikleri doğru eğitimi almasını istiyorum.

Selim Savaşkan

MBA Ümraniye Kampüsü

Okul Birincisi

Sınav sistemimizin sadece TYT-AYT gibi iki günlük ölçme sınavları olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bunun yerine yazılı sistemimiz gibi periyodlarla devamlı ve birikimli çalışmaya teşvik edecek şekilde düzenlenmesi gerekir. Böylece biz öğrenciler kısıtlı bir sürede bir daha geri dönmeyecek olan yaşlarımızı yani sosyalliğimize hiç fırsat bırakmayacak şekilde uygulanan bu çalışma yöntemine uymaktansa; devamlı, düzenli, verimli ve sosyalleşmeye müsaade edecek bir çalışma yöntemi tercih etmek isterdim. Bunun yanında sistemin çalışkan öğrencilerle birlikte dinlediğini anlayabilen ve salt zekâ sahibi öğrencileri de ayrıştıracağını düşünüyorum.

Pozitif bilimlerin, birtakım zümrelerin dogmalarıyla filtrelenmeden her dalının her konusu öğrencilere aktarılmalıdır. Böylece konuları gerçek hayatla bağdaştırarak ve deneylerle somutlaştırarak bilgilerin sadece teoride kalmasını engelleyip pratiğe de aktarılması sağlanır.

Tüm Türkiye’de halihazırda yeterli eğitimlerden geçmiş olan öğretmenlerin yetiştirilmesi gerekmektedir. MBA Okullarında olduğu gibi hizmet içi eğitimlerde alanında uzman eğitimcilerin verdiği eğitimlerle öğretmen farkındalığının artırıldığı periyodik eğitimlerin kişisel ve mesleki gelişimde önemli olduğunu görmekteyiz. 

Gençlerin umutlarına ve hayallerine cevap veren dünyayı hep birlikte kuracağımıza eminiz.

Değerli öğrencilerimize teşekkürlerimle…

CEO / Medıcana Eğitim Grubu Mba Okulları

Start typing and press Enter to search