Beste Korkmaz

O bir anne… O bir modacı… O bir müzisyen… 

Hepsini bir arada başarıyla yürüten bir kadın…

“Beste Korkmaz ile sizler için sohbet ettik. 

Cici Doktorum: BESTE nasıl bir çocukluk geçirdi?

Beste Korkmaz: Beste çok uslu, sakin, ama bir o kadarda özgüvenli bir çocuktu. Çok net komut alan, ama istemediği hiçbir şeyi de yapmayan bir çocuk… Çocukluk dönemim Kıbrıs’ta geçtiği için, daha çok bahçede özgürce oyunlar oynayışımı, köpeğimi hatırlıyorum. Bir de müzik… Küçük yaşta müziğe olan ilgimi babam keşfetmişti. O sahne aldığında ben de yanında darbuka çalar şarkı söylerdim. Bu anlar en net hatırladığım anıların başında geliyor .

Cici Doktorum: Babanız Hasan Pala ile ilişkiniz nasıldı? 

Beste Korkmaz: Babamla ilişkim çok iyiydi. Çocukluğumda çoğu şeyimle babam ilgilenirdi. Garip bir sekilde hayatta en çok sevdiğim insandan biri olmasına rağmen bir o kadarda çekinirdim. Bakışı bile yeterdi 🙂 

Cici Doktorum: Ve müzik… Müzisyen bir babanın kızı olmak nasıl bir duygu?

Beste Korkmaz: Harika bir duygu. Müziğin içine doğmak bu olsa gerek. Hayatımda müzik hep vardı. Hatta doğum hikayemde bile müzik var. Babamın Ümit Besen’e verdiği bestenin parası ben doğduğumda gelmiş ve beste parası ile doğduğum için ismim Beste olmuş 🙂 Müziğe olan yeteneğimi de babamdan almışım. 

Cici Doktorum: Anne olmak sizde neleri değiştirdi?

Beste Korkmaz: Anne olmak hayatımı, yaşam tarzımı, önceliklerimi, korkularımı,  herseyimi değiştirdi… Aynı zamanda da anne olmak beni çok olgunlaştırdı. Annelik bana göre delilik… Çok rahat bir anne değilim malesef.  O nedenle hayatımdan çok fazla ödün vermem gerekti:)

Cici Doktorum: Oğlunuz ile hangi oyunları oynuyorsunuz?

Beste Korkmaz: Ben daha çok hareketli oyunları seviyorum. Ayaz’la top oynamayı, şarkı söylemeyi, gezmeyi, yüzmeyi çok seviyorum. Çok durağan oyunlar bana göre değil malesef, çabuk sıkılıyorum. Ama eğitici öğretici aktiviteler yapmaya da bayılıyorum. Pandemide evde bir alanı sergi haline getirmiiştik. Her gün yeni bir materyalden aktiviteler yapmış ve onu sergilemiştik 🙂 Oğlumla beraber ben de kendimi geliştiriyorum.

Cici Doktorum: Her marka bir çocuk gibi doğar. Sizin markanız nasıl doğdu?

Beste Korkmaz: Kesinlikle öyle. Benim markamın doğuşu da Ayaz’la beraber oldu diyebilirim. İkisi de benim bebeğim. İkisini de özenle büyütmeye çalışıyorum. Ayaz’ın doğuşuyla kariyer hayatımda farklı bir şeyler yapmam gerektiğine karar verdim. Bu alanda daha önce aldığım eğitimlerle de bana yol gösterdi ve markam doğdu.

Cici Doktorum: İki erkek çocuk annesi olarak oğullarıma farklı ve tarz kıyafet bulamamaktan hep yakındım. Varsa yoksa t shirt ve şort. :))) Sizin bu konudaki fikriniz nedir? Çocuk modası ile ilgilenmeyi düşünüyor musunuz?

Beste Korkmaz: Ah sormayın en büyük yaram benim de bu 🙂 Hep diyorum bir kız çocuğum olsa, ona ne elbiseler yaparım diye 🙂 Malesef erkek çocuklarına tasarlanan giysiler sınırlı. Hep basic. Ben de olabildiğinde renk tercih edip daha dikkat çekici giydirmeye çalışıyorum oğlumu 🙂 Kızlar için bybestekorkmazkids sayfamızı açtık. Onlara çok cici elbiseler yapıyoruz 🙂

Cici Doktorum: Beste Korkmaz hangi isimleri giydirdi? 

Beste Korkmaz: Türkiye’de çok isimle çalıştım, hala da çalışıyorum. Bunlardan bazıları Gülse Birsel, Çağla Şikel, İrem Derici, Demet Akalın ve Seda Sayan.

Cici Doktorum: Sizi modanın bestesi ve modanın payetçi kızı olarak tanımlıyorlar. Doğru mu?

Beste Korkmaz: Evet doğru 🙂  Çünkü kullandığım kumaşlar hep ışıltılı 🙂 Payet korkulan bir kumaş iken ben onu daha sporlaştırdım ve herkesin sevebileceği bir şekle soktum. Bu nedenle bu kumaşlarla bütünleştim diyebilirim 🙂 Bir de benim ruhum ışıltılı 🙂 

Cici Doktorum: İyi giyinmek ve tarz görünmek isteyen kadınlara önerileriniz nedir?

Beste Korkmaz: Giyinirken en önemli kural vücudunu tanıyarak giyinmek. Vücudunuzdaki kusurları örtmeye yönelik giyinip, güvendiğiniz bölgelerden dekolteler verirseniz işiniz kolaylaşır. Yani çok kilolu bir kadının çok dar giysiler  giymesini de, aşırı bol tercihler yapmasını da uygun bulmuyorum. Bu çok zayıf kadınlar için de geçerli. Bilinçli bir giyim tarzı ile hem şık ve tarz olmak, hem de kusurlarımızı örtmek mümkün. 


Cici Doktorum: Ben de pul ve payeti her zaman kullanmaktan hoşlanan bir kadınım. Hatta hastanede çalışırken bile küçük ışıltıları kullanmaya çalışıyorum. Sizin tarzınıza da bayılıyorum. Bu içten sohbet için size çok teşekkür ederim. İçinizdeki çocuk hep ışıldasın.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Start typing and press Enter to search