Pandemi  Çocuklarının Astrolojik Özellikleri

Pandemi zamanında (Mart 2020 – Aralık 2022) doğan çocuklarımız acaba astrolojik olarak nasıl etkilendiler? Ebeveynlerimizin; bu çocukların eğitim ve öğretimlerinde nelere dikkat etmeleri gerekiyor?

Her şeyden önce dünyamızda yaklaşık 3,2 milyon kişinin ölümüne sebep olan Corona salgını sırasında veya öncesinde hamile kalıp bu zaman aralığında bebek dünyaya getiren anneleri ve kendilerine yardımcı olan eşlerini  en içten duygularımla kutlarım. 

Pandemi zamanı zor ama çok özel bir dönemi işaret ediyordu.

Neptün Balıkta ilerlerken, Plüton Oğlak ta seyrediyordu. Uranüs ise Boğa burcunda, 2021 Ağustos –Eylül ve 2022 Ağustos –Kasım ayları arasında Pluton a olumlu açı yapıyordu. Bu özelliklerin; bu dönemlerde doğan çocuklarda etkileri çok önemlidir.

Sanat potansiyelleri, hayal dünyaları,  ve empati kurma yetenekleri  genel anlamda çok geniştir. Doğum haritalarına göre çeşitlilik gösterseler de bu nesil ilerde genelde hayallerini idealize etmek için çok çalışacaklarından, ebeveynler olarak onları daha gerçekçi, daha reel hayallere yönlendirmeniz, bir takım özel oyuncaklarla mümkündür. Resim boyama, resim çizme, müzik aletleri, renkli hamurlar tarzındaki, yaratıcılıklarını tetikleyen oyuncaklar, şu anda 2-3 yaşlarında olan bu çocuklarımızın sanat yeteneklerini son derece geliştirecektir. 

Öbür yandan toprakla bol bol temas ettirin, çiçekler, bitkiler, yazın deniz kenarlarında kumsalda beraber oynamanız, saksı, bahçe sulamanız, ayrıca onların anlayacağı şekilde basit programlar yapıp, zamanı yönetme konularında sorumluluklarını geliştirmeniz;  ilerde eğitim süreçlerinde son derece faydalı olacaktır.

Bu dönemde doğan çocukların düşünce sistemleri daha materyelist olacağından, özellikle paranın, maddenin önemini vurgularken, mana ve duygusal boyutlarda da onları geliştirmek için gayret sarf etmelisiniz.

Bu çocukların, kendilerini güvende hissetmeleri aşırı önemlidir. Anne – Babanın birbirlerine ev içinde gösterdiği sevgi, saygı, sevgisizlik, saygısızlık, özellikle bu çocukları son derece fazla etkiler. 

Kişisel özgürlükleri için içgüdüsel güçlü dürtülere sahiptirler.  İlerde kendi yaşamlarını önyargıdan uzak, güvenli ama özgür bir şekilde yaşamak isteyeceklerdir. Güçlü baskılara karşı aniden karşı gelme aksiyonları, isyan etmeler görülebilir bu küçük insanlarımızda. Öfkeyle kalkan zararla oturacağından, onlara şimdiden sebep-sonuç ilişkilerini her seferinde açıklıkla ve güzellikle anlatmanız ve bu konularda  tutarlı davranmanız, kendi sınırlarını öğrenmeleri açısından çok önemlidir.

Bu “pandemi” çocuklarımız; hayallerini gerçekleştirme potansiyeline sahip, gerçekleri, gelenekleri, görenekleri sorgulayan bir nesil olacaktır. Biz büyükleri ise, önümüzdeki 20 yıllık süreçte özgürlük, evrensel yardım ve mutluluk anlayışlarımızın tariflerinin değişeceği bir süreç bekliyor. Bu köklü değişimlere ayak uydurmanın zorluğu ile, çocuklarımıza katma değerler sunmaya çalışacağız ve elbette onlardan da çok şeyler öğreneceğiz.

Unutmayın ki, 0-6 yaş arasında kişiliklerimizin temel taşları atılıyor. Bu yaşlardaki çocukların zihinleri boş bir cd gibidir. Ne verirsen, ne görürlerse, ne hissediyorlarsa  onları doldururlar zihinlerine ve böylece oluşan bu anlayışlarıyla dışarıya bahçeye, çevrelerine bakarlar. Ve ne anlamışlarsa onu algılarlar. 

Sevgiyle kalınız,

Selamlar,

Astroloji Eğitmeni ve Danışmanı

Start typing and press Enter to search