Anne Olmak

Dünyanın en kutsal mesleği ANALIK….

Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak tüm gebelerimin gözündeki  ışığı ve anne olarak duygularımı yazmakla başlayayım.

Kadın gebe kaldığı andan itibaren gebelik hormonları aktif olduğu için analık duygusu anında başlıyor. Anne adayını adet gecikmesi ile bir heyecan sarıyor ve bu heyecan bebeği kucağına alıncaya kadar hiç bitmeden ve coşarak devam ediyor. Gebelik kesesinin görüldüğü mucize an, kese içinde embiryo ve kalp atışı görülünce taçlanıyor. Kalp atışının görülmesi ve sesinin duyulması derken zaman içinde bebek büyüyor ve ultrason da eli, ayağı, başı, gövdesi görülebilir hale gelince bu sefer anne babada bebeğe özlem başlıyor. Bebeğin anne karnındaki hareketi o ana kadar yaşanmamış bir duygu ki anne bebek arasındaki bağı daha da güçlendiriyor.

Zaman geldi bebek doğum için hareketleniyor kıpırdanmalar artıyor çıkmak için çaba gösteriyor ve annenin gayretleri bebeğin isteği doktorun yardımı ile bebeğin ağlama sesi…………

Doğumhanede ki kargaşa hareketlilik biraz gürültü biraz stres biraz ateşli dakikalar artık bebeğin ağlayan sesiyle dolu bir doğumhane….

Adeta çok karanlık gök gürültülü, yağmurlu bir havadan sonra pırıl pırıl ışık saçan sımsıcak yeşil tarlalardaki papatyaların patlarcasına topraktan fışkırdığı gibi bir güneş doğuyor.

Gebelik hamile kaldıktan sonra doğuma kadar geçen çok özel ve güzel bir dönem. Bu özel dönemi güle oynaya, zevkini tadını çıkararak, gezip tozup, sağlıklı beslenerek, bebeği için gönlünce alışveriş yaparak geçirmek isterken, doktor ziyaretlerinde aile büyükleri ile sevici paylaşırken ……..tüm bunları PANDEMİ yüzünden çiftler başbaşa yaşamak zorunda kaldı. Her zamankinden daha fazla korunaklı olmak, korkuyla doktor kontrolüne gelmek, endişe ile hastaneye gelmek, maskesiz açık havada nefes alamadan, eşinden başka aileden biriyle yakınlaşamadan, dostları ile yüz yüze görüşemeden, sinemaya tiyatroya gidemeden, gönlünce bebeğine patik alamadan geçen bir gebelik dönemi yaşandı ve halen yaşanıyor.

Dünyanın ve ülkemizin bir an önce bu salgından kurtulması ve huzurlu gebelikler ile sağlıklı nesillerin doğacağı güzel günler hepimizin olsun…..

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Start typing and press Enter to search