Çocuklarda Yabancı Dil Eğitimi Ne Ne zaman Başlamalı?

Dil öğrenimine kaç yaşında başlanırsa başlansın, doğru öğrenme metodu ve destekleyici çevre ile ileri seviyede yabancı dil öğrenimi gerçekleşmesi kolaylaşır.

Dil öğrenimine kaç yaşında başlanırsa başlansın, doğru öğrenme metodu ve destekleyici çevre ile ileri seviyede yabancı dil öğrenimi gerçekleşmesi kolaylaşır. Fakat her çocuğun kendi içinde farklı, güçlü ve zayıf yönleri olduğundan dolayı kendisine en doğru faydayı sağlayacak metodun belirlenmesi gerekir. Bu yüzden işin uzmanından yardım almak kalıcı ve etkili öğrenme süreci için büyük bir önem taşır. Aynı zamanda bu aşamada siz de, bir ebeveyn olarak çocuğunuza destek olabilir, birlikte yabancı dil öğrenimini destekleyen oyunlar oynayabilir ve birbirinden farklı aktiviteler yapabilirsiniz.

Çocuklar küçük yaşta çok daha hızlı öğreniyor!

Yapılan araştırmalara göre tüm dünyada erken çocukluk döneminde başlatılan eğitimlerde dil öğrenme sürecinin çok daha hızlı ilerlediği gözlemlenmiştir. Ortalama 1 yaşından sonra yavaş yavaş konuşmaya başlayan çocuklar bebeklikten itibaren yeni şeyler öğrenmeye ve hayatında uygulamaya başlar. 3 yaşından itibaren ise etrafında olan bitene karşı farkındalığı artar ve hızlı bir şekilde yeni bilgiler edinmeye devam eder.

Küçük yaşta yabancı dil taklit yoluyla anadil gibi öğrenilebilir.

Çocuklar esnek beyin yapıları nedeniyle 5 yaşına kadar öğrendikleri dili daha hızlı ve nerede ise ana dili gibi konuşacak şekilde öğrenebilme yeteneğine sahiptirler. Bu da çocuk için ekstra bir çaba sarf etmeye gerek duyulmadan konuşabiliyor olmak anlamına geliyor. Küçük yaşta dil kuralları ve yapısına göre öğrenilmediği için yabancı dili de taklit yolu ile ana dil gibi doğal bir şekilde öğrenebiliyorlar.

Dil gelişimi anne karnında başlar.

Küçük çocuklar ve özelliklede bebekler için hayatın her anı öğrenmenin önemli bir parçasıdır. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar, bebeklerin anne karnındayken bile dış dünyadaki sesleri duyabildiğini ve aslında dil gelişiminin daha doğmadan önce başladığını gösteriyor.

Bebekken öğrendiğimiz dilleri unutmuyor ve beynimizin bir köşesine yerleştiriyoruz.

Çünkü bu yıllarda edinilen tüm diller, beynin ana dil bölgesine kaydediliyor. Yaklaşık 10 yaşından sonra öğrenilen diller ise, beynin farklı bir bölümüne kaydediliyor ve bu bilgileri sürekli canlı tutmak için ekstra bir çaba sarf edilmesi gerekiyor.

Cicidoktorum diyor ki…

Çocuklarda beyin gelişimi 2 yaşa kadar çok hızlıdır.
İlk yıllarda verdiğiniz eğitimler bu nedenle çok önemlidir.

Eğitim Danışmanı Coach Team Education Consultancy

Start typing and press Enter to search