Doğum Sonrası Vücut Şekillendirme

Doğum, kadınların hayatında eşsiz ve mucizevi bir deneyim olmak ile birlikte, bebeğin dünyaya gelmesinden sonraki dönem anne için tam bir adaptasyon sürecidir. Anne, bebeği ile yeni hayatına alışmanın yanı sıra, gebelik sürecinde vücudunda oluşan değişikliklere de alışmaya çalışmaktadır.

Doğumlar ve gebelik, kadınların vücudunu etkileyen en önemli sebeplerden biridir.

Doğum, kadınların hayatında eşsiz ve mucizevi bir deneyim olmak ile birlikte, bebeğin dünyaya gelmesinden sonraki dönem anne için tam bir adaptasyon sürecidir. Anne, bebeği ile yeni hayatına alışmanın yanı sıra, gebelik sürecinde vücudunda oluşan değişikliklere de alışmaya çalışmaktadır. Özellikle doğum sonrası da hızla iş hayatına dönen kadın kendini iyi hissetmek ister, estetik kaygılara neden olan bu süreçte doğru yöntemlerle sağlıklı ve güzel bir görünüme kavuşmak mümkün olabilmektedir.

GENİTAL BÖLGEDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Doğum sonrası vajinal gevşeme ve  genitalde renk koyuluğu görülebilinir. Vajinal genişlemelerde fraksiyonel karbondiyoksit lazer ile “lazer ile vajinal daraltma” (vajinal sıkılaştırma, yenileme, gençleştirme) uygulaması çok başarılı sonuçlar vermektedir. Yaklaşık 40 dakika süren uygulamada, genelde tek seansta istenilen sonuçlar elde edilebilmektedir. Aynı seansta dış genital bölgede renk açma, gençleştirme ve doğum izlerine müdahale etmek de mümkün.

PÜRÜZSÜZ VE GERGİN BİR KARIN 

Doğum sonrası, anneliğin keyfini çıkaran bayanlar, doğum sonrası lokal yağlanmalar , sarkmalardan mutsuz olmaktadırlar. Karın duvarı gevşer ve sarkar. Gebelik sayısının artmasına göre sarkmalar ve gevşemeler daha fazla olur. Gebelik sonrasında özellikle göbeğin alt kısmında görülen sarkma, gevşeklik, çatlaklar ve karnın tümünde görülen şişlik anneleri rahatsız eden sorunların başında gelir. Gebelikler, bel bölgesinde yağlanma artışına sebep olmaktadır. Karın bölgesi ve bel bölgesi yağlanmaları için farklı tedavi seçenekleri mevcut, kişinin ihtiyacına göre mezoterapi , soğuk lipoliz , akustik dalga tedavileri , radyofrekans uygulamaları , buz şoklu lipoliz uygulamaları , zayıflama aşıları önerilebilinir.

DERİ ÇATLAKLARI KABUSUNUZ OLMASIN

Çatlaklar  kalça, basen, karın ve meme bölgelerinde cilt altı yağ dokusu fazla olduğu için, en çok bu bölgelerde oluşmaktadırlar. Çatlaklar ın ilk oluştukları anda görülen pembe veya mor rengi, daha sonra beyaz sedefimsi renge dönüşür. Çatlak tedavisi için , karbondioksit fraksiyonel lazer, thulium lazer , iğneli radyofrekans , PRP , hyalüronik + sülfürik asit karışımları  epidermiste (cilt yüzeyi) ve dermiste (orta deri) hasar oluşturarak vücudun doğal cilt yenilenme mekanizmasını tetikler, ciltteki iyileşmeyi başlatır. 

GEBELİKTE ARTAN VARİSLER LAZER UYGULAMALARIYLA YOK EDİLİYOR  

Kadınlar kılcal damar varisleri konusunda erkeklere göre dezavantajlıdırlar. Kadınlık hormonları damar çeperlerinin gevşemesine ve elastikiyetlerini kaybetmelerine sebep olur. Doğum sonrası özellikle bacaklarda kılcal damar varisleri gelişimi veya mevcut olanlarda artış izlenebilir. Ayrıca basıya bağlı dolaşım bozukluğuda varise sebep olabiliyor. Bu damarlar ağrısız ve kısa süre alan Nd-Yag Lazer ve skleroterapi uygulamaları ile yok edilebilmektedir.

Cicidoktorum diyor ki…

Gebelikte ve doğumda vücudumda meydana gelen değişikliklerin, çocuklarımı hatırlattığı için özel olduğunu düşünüyorum.

Medikal Estetik Hekimi

Start typing and press Enter to search