Editör

Birinci… İkinci… Üçüncü… 

Derken geldik altıncı sayımıza… 

Veeee…. Cici Doktorum ailesi büyümeye devam ediyor. Bu sayımızdan itibaren yeni bir köşemiz var: ‘Natali ile Cici Gündem’. Sevgili dostum, sanat yönetmeni ve öğretim görevlisi Natali Yares, çocuklar için kültür sanat aktiviteleri, kitap ve sinema önerileri ve söyleşileri ile bizlerle olacak. Kendisine desteği ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Çocuklarımız her şeyimizdir bizim. En iyi okulda okusun, en başarılı o olsun, en yüksek notu o alsın isteriz. Biz daha çocuğumuz doğmadan onun öğretimin hayatına bile karar veririz. Hatta bebeğimizin göbeğini hayalimizde okumasını istediğimiz okulun bahçesine bile gömeriz. Çocuğumuzun öğretim hayatı iyi ise eğitiminin iyi olduğu yanılgısına düşeriz. Oysa eğitim çocuğumuzu kucağımıza aldığımız ilk anda başlar. Eğitimin zaman ve mekan sınırı yoktur ve bir ömür sürer.  Öğretim ise çocuğun belirli bir dönemini kapsar. Eğitim çocuğumuzun hayattaki duruşunu, insan ilişkilerini etkiler. Biz iyi bir eğitim vermedikten sonra çocuğumuzun aldığı öğretimin bir “titr”den ibaret olduğunu unutmamalıyız. 

İşte bu nedenle eylül ayında çocukların sağlıkları kadar önemli olan eğitimlerine yönelik bir sayı ile sizlerleyiz. Bir yılı aşkın süredir okula gidemeyen çocuklarımız yeni eğitim dönemine hazır mı? Pandemi sürerken okula giden çocuklarımızı nasıl koruyalım? Okula giderken nasıl besleyelim? Nasıl bir servise bindirelim? Okul öncesi check-up yapalım mı? Anaokuluna gönderelim mi? gibi aklınıza takılabilecek tüm soruları cevaplamaya çalıştık.

Umarım bu eğitim döneminde çocuklarımızın eğitimleri pandemi nedeniyle kesintiye uğramaz. Tüm çocuklarıma verimli bir eğitim yılı diliyorum.

Çocuksu günler…

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Start typing and press Enter to search