Yeni Yıl Günlüğü

Yeni yıla sayılı günler kala iki bölümden oluşan YENİ YIL GÜNLÜĞÜ adlı filmi ailece keyifle izleyebileceğiniz, müziklerini duymaktan keyif alacağınızı düşünerek tavsiye etmek isterim.

Noel Baba bildiğiniz gibi Aziz Nicholaos’dır. Aziz Nicholaos bir Lykia kenti olan Patara’da dünyaya gelmiştir. Patara ise Antalya Fethiye ilçesi ile Kaş ilçesi’nin Kalkan beldesi arasında kalan bölgedir.
M.S. 300’e doğru Patara refah içindeyken kentte yaşayan zengin buğday tüccarının bir oğlu olur ve ona Nicholaos adı verilir. Doğduğunda göğün bir hediyesi, ana-babasının dualarının ve sundukları adakların bir meyvesi, fakirlerin bir kurtarıcısı olarak dünyaya geldiğine işaret edilmiştir. Daha gençliğinde bile mucizeler yarattığına inanılır. Bu inanca göre inşa halindeki bir kilisenin yıkılmasıyla enkaz altında kalan Nicholaos, annesi ağlayıp inlerken, üzerine yığılan taşların altından sağlam olarak kurtulmuştur.
Bir süre sonra babası öldüğünde büyük bir servetin tek mirasçısı olmuş ve servetini yoksullara yardım için harcamaya karar vermiştir. Bu sırada Patara’da önceleri çok zengin olan bir şahıs fakirleşmiş ve kızlarının çeyizini yapamayacak duruma gelmiştir. Çaresizlikten kızlarını satmayı bile düşündüğü bir anda, Nicholaos durumu görerek onlara yardım etmeye karar verir. Kendini belli etmemek ve aynı zamanda gururlarını kırmamak için kızların evine gece gider. Onlar uykuda iken büyük kızın açık olan penceresinden çeyizine yetecek olan bir kese altını içeri atar. Sabah parayı bulan büyük kız çok sevinir ve kötü durumdan kurtulur.
Daha sonra ortanca ve küçük kızın çeyiz paralarını da karşılamak isteyen Nicholaos, pencereleri kapalı olduğu için bacadan atar. İşte Noel Baba’nın yılbaşında hediye bırakma öyküsü böylece doğar. İkonalarda ve resimlerde de Nicholaos’ın üç altın top ile gösterilmesi bu yüzdendir. Noel babanın anavatanı olan ülkemizin adının da filmin içinde pekçok kez geçen NOEL GÜNLÜKLERİ filmini önermek istiyorum.
Noel Günlükleri filminde Türkiye nin ismi geçiyor
Şimdi filmimize geçelim. Serinin İlk filminde “The Christmas Chronicles”, gizlice Noel Baba’nın kızağına binen iki kardeşin macera dolu yolculuğunu konu ediyor. Tüm çocukların heyecanla beklediği güne az bir zaman kalmıştır. Kate ve ağabeyi Teddy’nin de en büyük hayali Noel Baba’yı görebilmektir. Kardeşler Noel Baba’yı görmenin yanı sıra onu kameraya çekmeyi de planlar. Noel arifesinde Noel Baba’nın gelişini gözetleyen Kate ve Teddy gizlice kızağa biner. Çoğu çocuğun hayalini yaşayan kardeşler oldukça heyecanlıdır. Fakat bu macera dolu yolculuk birçok soruna neden olur. Noel Baba’nın kaza yapmasına neden olan kardeşler Noel’i büyük bir tehlikeye atar. Onlar ne yapıp edip her şeyi yoluna koymalı, Noel’i kurtarmalıdır.
Filmin ikinci serisinde deFilmde, Noel Baba’nın çalışkan yardımcıları Elflerden birisi olan Belsnickel’in nasıl insan olduğu, çocuklar için ders niteliğindedir. Elf nasıl insan oldu;
Noel Baba Noel ruhunu dünyaya yaymaya çalışırken Belsnickel’i ihmal etmiştir. Buna darılan Belsnickel şımarık, kötü bir insanın yapacağı ne varsa yapar; MEGALOMANLIK, YALANCILIK, SALDIRGANLIK, KISKANÇLIK, BENCİLLİK ve insan olur.
Bu film Noel Baba’nın Noel Ruhunu bitirmeye çalışan eski Elf Belsnickel ile Noel Baba arasındaki aksiyon dolu mücadeleyi anlatmaktadır. Ve bu anlatımlar arasında 5-6 kez ülkemizin ismi geçer. Filmin başrol oyuncusu Kurt Russell katizmatik bir noel baba olurken filmde ve gerçek hayattaki eşi Goldie Hawn da en güzel Noel anne olmuş diyebiliriz.
Noel Günlükleri 2, Chris Columbus (Harry Potter, Evde tek başına gibi filmlerin de yönetmeni) tarafından yönetilen ve Matt Lieberman tarafından yazılan 2020 yılında vizyona girmiş bir filmdir. Noel Günlükleri 2 filminde Kurt Russell, Our Last Night, Darlene Love ve diğer gibi ünlü sanatçıların film müziği parçası bulunuyor.
Noel Günlükleri 2: Filmde geçen tüm şarkılar
Noel Günlükleri 2 filminde Kurt Russell, Our Last Night, Darlene Love, Mariachi Plata gibi ünlü sanatçıların film müziği parçası bulunuyor.


The Spirit of Christmas
Kurt Russell

O Christmas tree
The Christmas chronicles 2 Cas

Who Let the Dogs Out
Our Last Night

Shout
Darlene Love

Feliz Navidad
Mariachi Plata

Yeni yılın güzel yeniliklerle gelmesi dileğiyle…

Start typing and press Enter to search