Kar Tatili!

Bizim çocukluğumuzda iki tane tatil vardı. Birisi yaz tatili; deniz demekti, oyun demekti.  Diğeri ise kar tatili; kartopu demekti, kardan adam demekti, kaymak demekti.   Yaz tatillerinde muhakkak bir yerlere gidilirdi, çünkü yaz demek tatil demekti.  Kış tatilinde ise sokakta oynanırdı ve genelde kar yağdığı için bence en güzel tatildi.

Zaman ilerledikçe ve bizler çocuk sahibi oldukça pek çok şey gibi tatil kavramı da değişti. Artık tatil sadece yaz demek değildi, tatil artık kış da demekti. 

Kış tatilleri önceden sadece belli bir zümreye hitap ederken artık toplumun her kesimine hitap etmeye başladı. Tesisler ve kayak merkezleri arttı ve artmaya devam ediyor.  Bununla da bitmedi, kayak merkezleri de kendilerini geliştirdi ve her yaş grubu için aktiviteler oluşturdu. 

Eğitim uzaktan mı olmalı, okullar kapanmalı mı, eyvah okulda bir sınıf kapanmış diye diye bir dönemi hep birlikte bitirdik. Uzaktan eğitimden sonra okula alışmaya çalışan ve bütün gün maskeyle oturmak zorunda kalan çocuklarımızın  dört gözle beklediği sömestrde, eğlenceli bir kar tatilini hak etmediler mi?

“Güvenli Turizm Sertifikası” ile hizmet veren kış otelleri kar yağması ile birlikte kapılarını açmışken, çocuklar için eğlence alanları, kayak pistleri, özel hocalar ve mini kulüpler ile çocuklara unutulmaz bir tatil yaşatmak için hazırken, kış tatil merkezlerine bir göz atmamak olur mu?

Ülkemizde kış tatili için her bütçeye ve ihtiyaca uygun olan bir çok kayak merkezi bulunmaktadır.

Kayak dediğimizde elbette ilk aklımıza Uludağ,en popüler kayak merkezi olsa da arkasından büyük bir atılım, yeni dokusu, otellerin kalitesi ve uzun pistleri ile Palandöken de kış turizmin en gözde merkezlerinden olmuştur. Arabamızla gidip gelmek istiyoruz diyorsanız Kartalkaya iyi bir alternatiftir. Erciyes, Sarıkamış, Kartepe, Davraz, Ilgaz, Ergan, Saklıkent, Sivas, Ordu, Zigana, Ladik, Bozdağ, Hasan Dağı, Elmadağ ve Atabarı  da kış tatili için değerlendirilebilecek kayak merkezleridir. 

Hemen hemen tüm pistlerdeki kayak hocaları ile çocuklar ve sizler bir iki saat içerisinde kaymayı öğrenebiliyorsunuz ve ayrıca kayak dışında kızak, board, voleybol, tırmanış, yürüyüş gibi bir çok alternatif de eğlenceli bir tatil için çocukları bekliyor. 

Çocukların karı, deniz kadar çok sevdiğini biliyoruz ve tatil sadece yazları olmaz diyoruz. 

Güney, kuzey, doğu ve batı..

Ülkemizin her yerinde kışın da tatil yapmak mümkün.

Karda iyi eğlenceler cici çocuklar..

Kar meleği fotoğraflarınızı paylaşmayı unutmayın.

Turizm Danışmanı Anima Mice&Event Kurucusu TU-AR Genel Koordinatörü

Start typing and press Enter to search