Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun

Kadın olmak ne demek?

Anne olmak, çalışkan olmak, güvenilir olmak, üreten olmak, tedbirli olmak, idareli olmak, idareci olmak, tutumlu olmak ,özverili olmak yeri gelince evcimen olmak yeri gelince geyşa olmak sanırım saymakla bitiremeyeceğim.

Aslında   kadın denilince ilk aklıma gelen annem oluyor. Canım annem hayatta ne olmak istersiniz sorusuna ‘dağ’ olmak istediğini söylerdi. Neden sorusuna da “Yücedir, göklere kadar uzanır, yeşildir yamaçlarında yaşam vardır, ağaçlıdır temiz havayı soluk yapar, topraktır bereket verir, bazen tek başına yükselir sessizdir bazen sıradağlar yapar birleştiricidir “derdi. Şimdi düşünüyorum aslında bu benzetmeler  tam olarak kendini  yani   kadın olmayı anlatıyor. Hayatta tanıdığım eşi ve çocukları için en verici  kadına ithafen olsun…

Bana sorarsanız ben ‘kuş‘ olmak isterdim. Bembeyaz kanatları olan ne çok büyük ne çok küçük süzüle süzüle uçan bir kuş. 

Neden mi? Benim gözümde kuş güzel ruhtur, istediği yere istediği zaman uçarak gider, hep sıcak yerlerde yaşar, sesi güzeldir, kanat çırpmasında bile bir asalet vardır.  Biraz gezenti,  biraz konuşkan ,biraz bakımlı, güzel bir kadın gibidir. Ben neden kuş olmak istiyorum sorusunu kendi kendime sorduğum zaman biraz hüzünle doluyorum. 

Benim yüreğimde kuş çalışma hayatım boyunca çocukluğuna doyamadığım yavruma kavuşma özlemini anlatıyor sanırım. Çocuğumun okul yıllarında mesleğimden dolayı her sabah kızımdan önce evden çıkar ve ondan sonra eve gelirdim. Hiçbir sabah onu okul servisine bindiremedim ve hiçbir zaman okuldan gelince karşılıyamadım. Üniversite yılları ve sonrasında da onun yanında olamadım. Ben uzak yolları yakın yapmak için kuş olmak istiyorum. Kuş gibi özgür ruhla uçup bir an önce olmak istediğim yere yetişmek istiyorum. 

Kadın hem dağ gibi yüce yüreklidir,   hem kuş gibi hayatını sürekli  kanat çırparak geçirir. 

Kadın demek anne demektir. Analık duygusu bir kitaptan okunarak öğrenilmez, parayla satın alınmaz. Analık; bebeğin doğup kucağına verildiği an vahiy yolu ile iner ve her geçen gün katlanarak büyür olgunlaşır. 

Yaşayan canlılar arasında kadın insanlığa verilmiş en güzel , en özel duygularla donatılmış bir varlıktır. Bu duyguları sonuna kadar yaşayan yaşatan analarımıza selam olsun…

Kadının olmadığı bir ev düşlüyorum .Susuz kurak kalmış, yer yer kocaman çatlaklar oluşmuş,  yeşilliği çiçeği, sıcaklığı olmayan çorak toprak gibi.

 Anne; emziren , büyüten , okutan, doğru yolu gösteren kılavuz, eş, en iyi arkadaş, sırdaş, duygularını sonuna kadar yaşayan ve yaşatan  canlı varlık yani KADIN…

Bizi biz yapan, ayakta dimdik durmamızı sağlayan,her an savaşa hazır askerler olarak yetiştiren tüm KADIN’lara sonsuz saygı ve sevgilerimle.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Start typing and press Enter to search