Doğum Haritası Analizleri

Doğum haritası ne demektir, nasıl çıkartılır, ne anlama gelir?

Kişinin doğduğu tarihte, şehirde ve doğum saatindeki (yani o enlem ve boylamda, o andaki)  gökyüzü konumudur. 3-5 dakikada bile yükselen burcunun değiştiğini varsayarsak doğum saati ve dakikası o yüzden çok önemlidir. Eskiden 3-4 saatlik bir çalışma ile,  matematikte 60 lık sistem yardımıyla el ile çizilebiliyordu; fakat şimdi teknolojinin de ilerlemesiyle 5-10 saniyede çıkartılabiliyor.

Doğum haritası kişinin şifresidir.

Kişinin şifresidir, farkında olduğu ya da olmadığı bütün potansiyellerini ortaya çıkartır. Eski yaşamlarından neleri getirdiğini, bu yaşamda neleri öğrenmesi gerektiğini ve evrimini nasıl tamamlayacağını gösterir.                                                                Yakın gelecekteki değişimlerin zamanlarını ve konularını bildiren bir ajandadır.

Kendini, huylarını bilmek yetmez, onların sebeplerini, nedenlerini, niçinlerini bilirsen, kendini, kuvvetli veya zayıf yönlerini daha rahat kabul edersin, ve aynı mantıkla giderek, bire bir ilişkide olduğun kişileri de, kabul etmeyi öğrenirsin. Kendini kabul edersen güzel yansıtırsın. Güzel yansıttığın zaman, girdiğin cemiyetlerde, gruplarda kolay kabul görürsün ve o zaman onlardan bir şeyler isteme hakkına sahip olursun ve daha kolay alırsın istediklerini. Bu zaten başarının en önemli anahtarıdır. Ama her başarılı olan mutlu olacaktır anlamına gelmez. 

Astroloji bakış açınızı genişletir.

Astroloji sayesinde; yaşamla, kişiler ve olaylarla ilgili kafanızda ne kadar soru varsa, bambaşka bir düşünce sistemi sayesinde onlara bakış açınızı genişletirsiniz. Çözümlere daha kolay ulaşmanızı sağlar, çünkü bu haritalarda çok şey görür ve bilgilenirsiniz. 

Çocukların doğum haritaları

Çocukların doğum haritalarında ebeveynlere fazla detaylara girmeden, farkına varamadığı potansiyellerini gösteririz. Böylece, çocuklarının gelecekleri ile ilgili planlar yapmasına yardımcı olabiliriz.

Patron olup kendi işini mi kuracak, akademik kariyeri olacak mı, yurtdışında mı  yaşayacak, sanat mı, spor mu, ne tür bir sanat veya spor, ferdi spor mu, takım sporu mu, salon sporu mu, doğa sporu mu, iletişimi nasıl, yaratıcılığı nasıl, materyalist mi, duygusal mı… Bir çok konuda doğum haritası detaylar verilebilir. Sanat potansiyeli çok yüksek olan bir çocuğa, “sen makine mühendisliği okuyacaksın, doktor veya mimar olacaksın…”, demek son derece baskı yaratan bir iletişim şeklidir. Ya da içe kapanık yengeç bir genç kıza, “çık dolaş kızım, özgür ol, arkadaşlarınla eğlen…”, demek ve hatta bununla “ben ne kadar özgür düşünceli bir anneyim, hiç baskı yapmam, görün işte..”, diyerek böbürlenmek te,  o genç kıza yapılan  bir baskıdır. Doğum haritalarıyla bunların farkına varırsınız. Çocukların birer küçük insan olduklarını anlarsınız. 

Çocukların astrolojik yorumlarını yaparken son derece dikkatli olmak gerekiyor, eksik ya da yanlış bilgiler, ebeveynin çocuğuna önyargılı davranmasına neden olacağı için zararlı da olabiliyor. Bunu da ayrıca belirtmek isterim.

Sevgiyle kalın,

Astroloji Eğitmeni ve Danışmanı

Start typing and press Enter to search