Burun Dolgusu

Modern tıp, her geçen gün estetik problemleri ameliyatsız çözebilmek için çalışmalarını geliştiriyor. Burun ameliyatı da dünya üzerinde en çok uygulanan ameliyatlardan biri. Kişiler ameliyat korkusu, ameliyat sonrası iyileşme süresi gibi nedenlerden dolayı artık işlem sonrası hemen günlük yaşama dönülebilecek ağrısız ve acısız bir yöntem olan burun dolgusunu tercih ediyorlar. Kişilerin yüz şekline göre yapılan doktor uygulaması olan bu tedavi en çok tercih edilenler arasında.

Minimal Dokunuşlarla Burun Dolgusu

Günümüzde minimal dokunuşlarla doğal güzelliğini ortaya çıkarmak isteyenlerin tercihi, medikal estetik. Ameliyatsız yapılan uygulamaların arttığı bu dönemde sık tercih edilen rinoplastinin (burun estetiği) yerini de burun dolgusu alıyor. Burun dolgusu ameliyat olmak istemeyen, ağrıdan çekinen ve normal yaşantısına hemen devam etmek isteyenler içinson dönemde en çok tercih edilen uygulamalardan biri.

Ameliyatsız burun şekillendirme nasıl olur?

Burun dolgusu, cerrahi müdahale yapılmadan gerçekleştirilen,burun dokusunu doldurarak doku kaybı olan kısımlara hacim kazandıran ve kusurları kamufle eden burun şekillendirme işlemidir. İçerisinde Hyaluronik asit gibi dolgu malzemelerinin enjekte edilmesiyle işlem uygulanmaktadır.’ diyor ve Burun dolgusunun burun anatomisi ve burun estetiği konusunda tecrübeli bir doktor tarafından güvenli ürün kullanılarak yapılması oldukça önemlidir. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Burun dolgusu ile burun eğriliği, burun ucu kaldırma, burun asimetrisi gibi şekillendirmelerin dışında, estetik ameliyatlar sonrasında burun üzerinde bulunan hafif asimetrilerin düzeltilmesi, çökük alanların doldurulması için de uygulanabilmektedir. Ama her burun dolgu için uygun değildir bazı burunlarda yeterli gelmeyecektir cerrahi endikasyon bulunmaktadır.

Burun Dolgusunun Avantajları 

  • Burun dolgusu ile burun eğrilikleri giderilebilir veya hafifletilebilir, burun ucu kaldırılabilir, asimetriler düzeltilebilir, burun dudak bileşkesi belirginleştirilebilir, burun sırtı düzleştirilebilir ve burun alın ilişkisi düzeltilebilir. 
  • Cerrahi müdahale gerektirmeyen burun dolgusu ile ağrısız ve doğal bir burna kavuşabilirsiniz.
  • Geri dönüşü zor olan cerrahi operasyonlar yerine burun dolgusunun geri dönüşü olduğu için güven vericidir.
  • Burun dolgusu ile arzu ettiğiniz sonucu elde edene kadar enjeksiyon yaptırarak burnunuzu şekillendirebilirsiniz. 
  • Burun dolgusu ise belirli bölgeye basit bir enjeksiyon yapılarak rötuşların gerçekleştirilmesi oldukça kolaydır. 
  • Burun dolgusu cerrahi tekniklere kıyasla çok daha ekonomiktir.

Burun Dolgusunun Dezavantajları Var mıdır Varsa Nelerdir?

  • Burun dolgusunda;dolgu malzemelerinin türüne göre etkisi uzun sürebilir fakat kalıcı bir işlem değildir. 
  • Dolgu ile hacim eklenebilir ancak burnu küçültmede, ileri boyutta bir tümsek ve aşırı eğiklik gibi durumlarda burun dolgusu tek başında yeterli olmaz.
  •  İlizyonel bir etki ile burnu olduğundan daha küçük gösterebilmek mümkün olsa da bu her burun için geçerli değildir. 

Burun Dolgusu Operasyonu Ne Kadar Sürmektedir?

İşlem öncesinde anestezik krem uygulaması ve işlem sırasında özel soğutucu uygulaması ile 10-15 dakika süren işlem sonrası ağrısız bir şekilde günlük yaşamınıza kesintisiz devam edebilirsiniz.

Burun dolgusu işleminden ne kadar süre sonra günlük hayata dönülebilir?

Burun dolgusu uygulaması sırasında kanül kullanıldığından, ağrılı bir işlem değildir. Konforlu, günlük hayata hızlıca geri dönüş sağlayan bir uygulamadır.

Cici Doktorum Diyor ki!

Burun dolgusu:
Rinoplasti ameliyatlarından korkanlar için çok pratik bir uygulama.

Medikal Estetik Hekimi

Start typing and press Enter to search