Okul Seçiminde Yenilikçi Kararlar

Çocuklarımızın kalp atışını duyduğumuz ilk an anne-babalar olarak bizler önce sağlığı, sonrasında onlara sunacağımız hayatı düşler; okul zamanı yaklaştıkça çocuğumuz için düşlediğimiz hayatın önemli kapısı olan eğitim kapılarını ziyaret etmeye başlarız.

Dünyanın hep değiştiği ancak eğitimin dönüşmediği bir düzen devam ederken ve biz ebeveynler dönüşen neslin profilinin yakinen farkındayken, okul seçimi yapmak da bir o kadar yaşamsal bir karar; daha doğrusu çağın gereklilikleri cevap veren bir eğitim ekosistemine dahil olmak daha sorgulayıcı ve yenilikçi bir iletişim kararı gerektiriyor.  Bu nedenle yeni dünyanın eğitim argümanlarına odaklanarak yapılacak olan okul seçimi kararında anne-babalar için bir rehber oluşturmak biz eğitimcilerin en önemli sorumluluk alanları arasında. Her gün anne-babalar ile iletişim halindeyken ve her an öğrencilerimizle okul ortamında sohbet ederken aslında her iki taraf da bize bu rehberi listeliyor. İşte okul seçiminin olmazsa olmazları.

Mutlaka Gerekli Ön Okumaları Yaparak Randevu Oluşturmalıyız

Okulların web sitesi ve sosyal medya hesapları gerçekten önemli bir anlatım kanalı. Bu kapsamda eğitime odaklanan, eğitimi yansıtan ve eğitim dünyasının akademik dilini kapsayan, eğitim iletişimi tam böyle olmalı hissini uyandıran ve güncel iletişimi önemseyen okullar ile iletişime geçmenin önemli bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Eğitim sonuçta bir üründen ziyade bir süreç ve bu sürecin en anlaşılır şekilde dijital platformlarda yansıtılıyor olması size şeffaflık sağlayacaktır. Bu nedenle hakkında ön bilgi edinebildiğiniz okul iletişim araçlarını mutlaka inceleyin ve okuyun. 

Okul Kültürü Aslında Yaşam Kültürü

Görüşme yaptığınız okulun değerlerini bilmek ve bu değerlerin ne ifade ettiğini birincil anlamda öğrenmek çocuğunuzun nasıl bir kültürde büyüyeceğinin de göstergesi olacaktır. Özellikle yenilikçilik değerini önemseyen bir yapıyı tercih edin; yenilikçi değeri en çok eğitime yakışan bir kavram ve okullar yüzyılın dinamiklerinin farkında olarak yenilenirse çağımızın insan kaynağını güçlendirecektir.

Okul Binasının Etkileşim ve Deneyim Odaklı Olması Önemli

Okullar hepimiz için hala en güvenli yerler arasında; sonuçta çocuklarımız yaşamlarının önemli bir bölümünü okul yaşamıyla bütünleştirerek şekillendiriyorlar. Bu doğrultuda, okulun fiziksel imkanlarının yeterliliği çocuklarımızın deneyimi ve etkileşimi açısından çok kıymetli. Okul binasında yer alan metrekarelerin etkileşim odaklı kurgulanmış olmasına dikkat edin. Ve tabi ki, düzen, hijyen ve özen okulun fiziksel yeterliliğinin en önemli göstergelerinden. Belirtmekte fayda var; birincil odak büyüklük değil her metrekarenin deneyim mimarisiyle tasarlanmış olması olmalı.

Ekosistem Kelimesini Önemseyin

Çocuklarımız tüm anları onların yaşamına etki eden canlı ve cansız uyaranlarla çevrili. Her sabah günaydın sesini duyduğu güvenlik, nasılsın sorusunu yönelten idari kadro, bugün harika görünüyorsun cümlesini kuran başka bir sınıfın öğretmeni, fırsat eğitimi sunan koridor görselleri, güvenli oturuşu garantileyen sandalye gibi aslında birçok öge çocuğumuzun kim olduğuna etki ediyor. Bu nedenle çocuk odaklı değil ekosistem odaklı bir organizasyonel yapının olduğunu hissettiğiniz okul çocuğunuz için her zaman en doğrusu olacaktır. Ekosistem perspektifi öznel iyi oluşu önemseyen bir okul yaşantısının yansımasıdır.

Dil Becerileri Odağı Önemli Bir Gereklilik

Özellikle küçük yaş grubunun gelişim yakıtı dil becerileridir. Bol diyalog ve zengin kelime dağarcığı çocuklarımızın bilişsel gelişiminin de olmazsa olmazıdır. Bu kapsamda müfredattaki öğrenme alanlarına dil sanatı olarak odaklanmak önemli bir nitelik göstergesidir. Yabancı dil eğitimine vurgu yapan, ana dil gelişimine yabancı dil gelişimi kadar vurgu yapan, matematik, bilim ve yapay zekâ dilini de dil programı olarak yorumlayan bir eğitim içeriğinin okul tarafından benimsenmiş olması çocukların zengin bir dil kültürüyle büyümesini sağlayacak, onları çağın becerileriyle buluşturacaktır.

Modern Bir Müfredat Vizyonu Her Şeydir

Çocuklar aslında yaptıklarıyla, yapmak istedikleriyle ve hayal ettikleriyle biz yetişkinlere muhteşem bir müfredat sunuyorlar; bizler de onların beklentilerine cevap veren bir içerik tasarımıyla çocuklarımızla buluşmalıyız. Bu sebepledir ki okulun müfredatını ve bu müfredatı nasıl zenginleştirdiğini sorun. Yalnızca yerel ölçekte hazırlanmayan, global müfredat içerikleriyle zenginleştirilmiş, çocuğun merak alanları ve büyük sorularına cevap veren esneklikle yön değiştirebilen bir öğretim programı gerçekten bilgi, beceri, tutum ve duygularımız için büyük önem taşıyor. 

Hibrit Eğitim Olanaklarını Araştırın

Hibrit eğitim; online ve yüzyüze öğretimin öğrenci yaş gruplarının gelişimsel özellikleri dikkate alınarak öğrenci ve öğretmenin öğrenme bağlılığını güçlendirmesi adına yapılandırılan çocuk-aile-eğitimci-yetişkin dostu yenilenme ve öğrenme standardıdır. Hibrit eğitim aynı zamanda öğrenme keyfinin sürdürülebilirliğini sağlayan, öğrenmeyi zamanda ve mekânda özgürleştiren muhteşem bir fırsattır. Bu kapsamda hangi yaş grubu olursa olsun dijital kaynakların öğrenme araçları olarak kullanılması, öğrencilerin çevrimiçi olarak da öğretmenleriyle buluştuğu zamanlarının olması ve hibrit deneyime yer veren bir öğrenme sürecinin tasarlanmış olması modern ve yenilikçi bir okulun sinyalidir. 

Ve son notum ise şöyle; anne-babalar olarak her arayışımız ve sorumuz, eğitimin yenilenmesi için önemli bir katkı sağlayacaktır. 

Sağlık ve güvenle,

Eğitimde yenilenme günlerine…

CEO / Medıcana Eğitim Grubu Mba Okulları

Start typing and press Enter to search