Mars Retrosunda Neler Olacak

30 Ekim de İkizler burcunda başlamış olan Mars retrosu, 12 Ocak 2023 e kadar devam edecektir.

Mars; fiziksel enerjiyi,  libidoyu, hırsı, azmi, heyecanı, çalışmayı sembolize ediyor. “Hadi yap, hadi başla”,   diye sana enerji pompalar, seni gaza getirir. 

Yaklaşık 58- 81 gün arasında her iki senede bir Retro konumuna düşer. Mars bir burçta geri gittiği zaman o burçta neredeyse  6 ay kalır… opposition ve konj. ları durum değiştirir.

Neler yapılabilir?

  • Bu zamanlarda öfke, atılganlık, çatışma, rekabet ve cinsellikle nasıl başa çıktığınızı inceleyin. Mücadele gücünüzü deneyimlersiniz.
  • Eski bir işyerine veya mesleğe dönme istekleri duyabilirsiniz, eski projeler, eski borçların gündeme gelmesi.
  • Eski anlaşmazlıkları çözmek, kadının haritasında terk edemediği sevgilisini bitirme zamanıdır…
  • Elindeki işleri bitirmek. Mümkünse yeni bir vazifeye gönüllü olmayın ya da yeni bir iş kurmayın, yeni bir işe başlamayın.
  • Bir yarışmaya girmekten veya kavga çıkarmaktan kaçının.  

Geri giden mars, erkeklerin zorlayacağı bir değişimi işaret eder. Var olan kendini gösterme biçimin, değişir, erkeklerin aracılığı ile değişirsin… hayatındaki bir erkeğin aracılığı ile, erkek kardeş, koca, partner, patron… isteyip de yapamadığın bir değişime zorlar seni. Değişimi yapamazsan hastalık ortaya çıkabilir…  Yüksek ateşli hastalıklar da olabilir… Dışardan gözüken organların da değişir,  adalelerde tutulma kasma, kramplar girer, cilt hastalıkları da gözükebilir… 

Çok fazla para da harcayabilirsin… Beklentilerin artar, hırs yaparsın… Olacak olanların beklentisi de gecikir… Büyük şeyler satın alırsın, kendini göstermek için… normalde alacağından daha büyüklerini alma isteği gelir içinden… gider borç alırsın ve alırsın alacağını… Daha önceden almak isteyip de alamadıklarını alma isteği uyanır.

Mars retrosu; öfkenizi, hırsınızı, libidonuzu kabul etmenin ve onu yapıcı bir şekilde kullanmanın bir yolunu bulmaya zorlayarak, saldırganlığınızı bir sorun haline getiriyor. Çünkü olay oluşunca, sorun çıkınca; öfke kontrolü vs uygulamak zorunda olduğunuzu anlarsınız.

Sevgiyle kalınız,

Astroloji Eğitmeni ve Danışmanı

Start typing and press Enter to search