Mayıs 2023 Nasıl Geçecek?

21 Nisanda başlayan Boğa burcundaki Merkür retrosu; 15 Mayıs a kadar devam edecek. Bu süre zarfında herhangi bir kontrata imza atmamanızı, cep telefonu ve bilgisayarlarınızdan  back up almanızı, mevcut projelerinizi sonlandırmaktan ziyade detaylandırmanızı ve herhangi bir organizasyon yapmamanızı öneririm.

20 Mayıs a kadar Boğa burcundaki Uranüs – Güneş beraberliği; Boğa ve Akreplerin  son 20 günlük devresinde doğanlara sürpriz olaylar yaşatabilir, ayrıca akıllarını özgür bırakanlar bir takım keşiflerde ve kendilerini  daha özgür hissedecekleri girişimlerde bulunabilirler. Kova ve Aslanlar da; kendilerini değişimler  için zorlayacak sürpriz olaylara  şahit olabilirler. Hedeflerini doğru ve gerçek ihtiyaçları için belirlemelerini tavsiye ederim. 

Yengeçlerin son 10 günlük devresinde doğanların güven ihtiyacı ile ortaya çıkacak olan fiziksel enerjilerini, 20 Mayıs a kadar içine atmamalarını ama uygun bir şekilde maddeye dönüştürmelerini, bedenlerini riske atacak sporlardan uzak durmalarını tavsiye ederim. 

Aşk, sanat gezegenimiz Venüs,  8 Mayıs ta Yengeç burcuna geçecek. Yengeç, Balık ve Akreplerin ilk 10 günlük devresinde doğanlar;  sevgi, sanat, estetik konularında hedeflerini gerçekleştirirler,  çünkü bu  konularda kendilerini her zamankinden daha sorumlu,  daha disiplinli daha organize hissedeceklerdir. 

5 Mayıs ta Akrep burcundaki Ay tutulması sırasında 3-7 Mayıs doğumlular ile 5 – 9 Kasım doğumlular o gün saat  19:00  sıralarında kendilerine uygun yapacakları  bir meditasyonla, kendilerinde beğenmedikleri yönlerini düzeltmek için niyet edebilirler. O gün; düşünerek, akıl yoluyla  herhangi bir şeye karar vermek uygun değildir, iç sesinizi, duygunuzu dinlemeniz önemlidir. 

5 Mayıstan ay sonuna kadar;  Yengeçlerin ve Oğlakların son 10 günlük devresinde, Kova ve Aslanların ise ilk haftasında doğanlarda çok yoğun ve derin isteklerle aksiyon alma durumları oluşacaktır. Buna çok dikkat etmeniz gerekiyor. Öfke patlamaları yaşayabilir  ve bununla bağlantılı kaza yapma potansiyeliniz de yükselebilir. Bedeninizi riske atmaktan  çekinmeli, kavga çıkacağını hissettiğiniz ortamlardan uzaklaşmalısınız. 

19 Mayıstaki yeni Ay ile birlikte ilişkilerle, iş hayatınızla, projelerle, seyahatlerle, evinizle ilgili yeni adımlar, yeni başlangıçlar yapabilirsiniz.  

14 – 30 Temmuz, 17 – 24 Nisan, 17 – 27 Ocak ve 19 – 29 Kasım arasında doğanların;  Mayıs ayı içinde; fazla para harcama, kumar oynama, aceleci davranma, cüretkar, agresif, savurgan, hoşgörüsüz hatta fanatik davranma potansiyelleri yükselecektir. Gücü yüceltme, hükmetme, ikna etme, başkalarını baştan çıkarma istekleri uyanır içinizde. Fiziksel enerjiniz olayları abartma yönünde çalışırsa pire için yorgan yakma durumları da yaşayabilirsiniz. Ama unutmayınız ki, bu durum Haziranın ilk haftasından sonra durulacaktır. Boşuna  aceleci davranıp da işinizde, ilişkilerinizde köprüleri yıkmayın hemen.

Balık ve Başakların ilk 10 günlük devresinde doğanlar bu ay da Satürn’ün etkisinde kalacaklar. İradeli disiplinli, programlı davranma potansiyelleri yükselirken akıl oyunlarına düşmemelerini aşırı tedbirli davranıp, fırsatları kaçırmamalarını tavsiye ederim. Bırakmak isteyip te bırakamadıkları alışkanlıkları varsa Mayıs ayında bunların üzerinde çalışıp,  kolaylıkla ilk adımlarını atabilirler, bedenlerinde ihmal ettikleri bir şey varsa, onlardan da ufak bir operasyonla kurtulmaları için doğru zamandalar. 

Mayıs ayı; İkizler, Terazi ve Yaylar için sakin geçecektir. 

Koçlar da genelde sakin geçirirler ama Mayıs ayı içinde Chiron’un etkisinde kaldıkları için, kişiliklerini ve mücadele etme zahmetlerini,  ifade etme çabalarının çoğu zaman engellendiğini hissedebilirler.   İnisiyatif almak o yüzden onlar için kolay olmaz bu ay.  Ama ilk adımı atma cesaretinin içgüdüsel olarak içinizde olduğunu  hatırlamayı hiç bir zaman unutmayınız.

Sevgiyle kalınız, umarım 19 Mayısımızı hakkıyla, şanımızla, sevinçle kutlarız bu yıl.

Astroloji Eğitmeni ve Danışmanı

Start typing and press Enter to search