Östrojen ve Testosteron Savaşları

Bu dünyada sadece kadınlar yada erkekler yaşamıyor, beraber yaşıyoruz. Biz kadınlar babalarımızla büyüyor, eşlerimizle evleniyor ve erkek çocuk doğuruyoruz. Ama erkeklerin dünyalarını tanımıyoruz. Dünyamıza aldığımız karşı cinsten pek çok isteğimiz oluyor , ama onların isteklerini anlamakta zorluk çekiyoruz.

  Östrojen ve testosteron kadın ve erkeği yöneten 2 farklı  hormon…Biri siyah, biri beyaz kadar birbirinden zıt. İşte önemli olan bu siyahla beyazı gride buluşturabilmek… Ve grinin elli tonunu yaşamak. 

Biz kadınlar babalarımızla büyürken ,eşlerimizle tanışıyoruz. Baba-kız ilişkisinde olmayan hormonlarımız kadın-erkek ilişkisinde devreye giriyor. İşte o zaman olanlar oluyor. Eşlerimizden bir baba gibi şefkat bekliyoruz, ama unutmayalım onlar babamız değil!!!!!

 Bir evde beraber  yaşamaya başladığımızda karşı cinsi testosteron denen hormonun yönettiğini unutmayalım…

 Huzurlu bir birliktelik için erkeklerin fiziksel ve duygusal dünyasını tanımak gereklidir. Bir narsistle mi evliyiz, yoksa bir obsesifle mi? Tansiyon hastasıyla mı yoksa bir diyabetikle mi??

 Akıllı  kadın, aksam  yorgun eve gelen eşe  nasıl davranacağını bilen kadındır. Bir  şeker hastası ile evliyseniz; açken ondan bir şey istemeyiniz. Çünkü; yapılmayacağının garantisi olduğu kadar, kavga sebebi bile olabilir. Böyle bir eşe sahipseniz  yemekten sonra (kan şekeri yükselir) konuşmak en doğrusudur. Yüksek tansiyon hastası eşiniz varsa tansiyonu yüksek iken diyaloğa girmek, ilişkinin de tansiyonunu  yükseltmek anlamına gelir. 

  Eşler  beraberlikten  önce , birbirlerinin  kalıtsal hastalıklarını bilirlerse, ilişkiler daha güvenli yürür. Anne ya da babasının sağlık durumlarını  bilmek ve genetik geçişlerini öğrenmek  önemlidir. Aynı durum bir takım psikolojik hastalıklar içinde geçerlidir.  

 Kadın- erkek ilişkilerinde yaşlanmayla yeni sorunlar baş gösterir. 

 Kadın- erkek ilişkilerindeki sorunlara, yaşlanma ile beraber fiziksel hastalıkların da  ilavesi ile işler iyice içinden çıkılmaz hale gelir.

Erkeklerin yaşlanmaları ile beraber cinsel fonksiyonlarındaki bozulma  ilişkiye hem fiziksel hem de psikolojik zarar verir. Yaşla beraber testosteron azalması, damar sertliği gibi pek çok neden cinsel sağlığı bozar.

 İnsanlar  yaşlandıkça gözler az görür, kulaklar az duyar. Belki 40 yıllık evliliklerin  temeli budur… 

Sihirli bir ilişki için  belki de üç maymunu oynamak gereklidir. İlgililere duyurulur…

Sağlıkla kalın….

cici doktorum diyor ki… 

SÖZÜN KISASI: UNUTMAYALIM Kİ ERKEKLER MARSTAN KADINLAR VENÜSTEN GELMİŞTİR.….

İç hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı betulantalya@yahoo.com.tr

Start typing and press Enter to search