Temmuz – Ağustos 2023 Nasıl Geçecek?

17 Haziran da Balık burcunda geri hareketine başlayan Satürn; Temmuz – Ağustos aylarında da geri hareketine devam edecektir. 

Satürn geçişini ve gerileme evresini anlamak için, astrolojik yorumların da dayandığı mitolojik arka planı bilmek faydalı olacaktır. Kronos/Satürn Zaman tanrısı, bir Titandı ve Uranüs ile Gaia’nın oğluydu. Efsaneye göre Kronos babasını devirerek dünyayı ele geçirmiştir. Ancak kendi çocuklarının da onu tahttan indireceğinden korktuğu için onları doğar doğmaz yuttu. Karısı Rhea, en küçük oğlu Zeus’u ancak gizlice Girit adasında büyüterek kurtarmayı başardı. Zeus büyüdüğünde, kardeşlerinin ve diğer tanrıların ve titanların yardımıyla Kronos’u devirdi ve Olimpos tanrıları haline gelen karmaşık kardeşlerini serbest bıraktı. Kronos sonunda sürgüne gönderildi ve Zeus, Olimpos’un yeni hükümdarı oldu.

Astrolojide, Satürn retrosu, enerjik bir değişimi yansıtır. Etkilerinin arttığına inanılır ve yaşamın belirli alanlarını ve sorumlulukları  etkiler.

Özellikle Balık ve Başak burcunun ilk 10 günlük devresinde doğanlar etkileneceklerdir. Özellikle Başakların, bırakmak isteyip de bırakamadıkları alışkanlıkları gündeme gelebilir. Bedeninizde üstünü örttüğünüz, ihmal ettiğiniz ne varsa bunları çözme, halletme zamanıdır. Sizin için kötü neyse, onları tekrar ele alma ve  iyileştirme dönemindesiniz. Balıkların ise, hayallerini gerçekleştirebilmeleri için tek yapacakları;  iyimser olmaları, pozitif düşünmeleridir. Hayallerinizin kendinize ne gibi etkileri olduğunu düşünme zamanındasınız. 

10 Temmuz a kadar Aslanların ve Kovaların son10 günlük devresinde doğanlar sürpriz sevgi ve aşk olaylarına karışabilirler. Kendinize çok farklı gelen bir Boğa insanıyla yaşayacağınız olaylar neticesinde  aşk ve sevgi kriterlerinizde değişimler yaşayabilir, mevcut ilişkinizde beklentileriniz yüzünden sinirlenmeler,  tepki vermeler yaşayabilirsiniz. Ama bu durum 10Temmuzdan sonra durulacaktır.

Mars, heyecan, coşku, aksiyon alma gezegenimiz, 11 Temmuz dan 27 Ağustos a kadar Başak burcunda hareket edecek ve Başaklar; zıttında bulunan Balıklarla beraber hareketli, hırslı heyecanlı günler yaşayacaklardır. Fiziksel enerjilerini maddeye dönüştürecekleri spor aktivitelerine yönelmelerini tavsiye ederim. Balık ve Başakların ilk 10 günlük devresinde doğanlar Satürn –Mars zıt açısı etkisinde kalacaklardır.  Mars heyecanla sizi ileri götürmek, aksiyon aldırmak ister, ama Satürn sizi frenler, “önce plan yapmalısın” der… Kendinizi sinirli, hedefine ulaşamamış, engellenmiş hissedersiniz. Bu süreç 3 Ağustosa kadar devam eder, sonrasında  sakinleşirsiniz.

3 Temmuz, 1 ve 31 Ağustos da dolunay var. O günlerde daha fazla empati kurma daha fazla objektif olma meyilinde olabilirsiniz. Sorularınızı cevaplamak için o günlerde meditasyon yapmanız önemlidir.

23 Temmuz da Aslan burcunda Venüs retrosu da başlayacak ve bu süreç 4 Eylüle kadar devam edecektir. Aslan ve Kovalar  bu süreç içinde kendilerini  daha yalnız ve  duygusal karışıklıklar içinde hissedebilirler. Sanki sevilmiyormuş hissine  kapılabilirler. Harcamalarına da dikkat etmeleri gereken bir dönemdeler. Sürpriz maddi kayıplara sebebiyet vermeyiniz. 

Yaklaşık her 14 senede bir oluşan Jupiter –Uranus beraberliği  27 Temmuz dan Ağustos sonuna kadar devam edecektir. Özellikle Akrep ve Boğaların son 15 günlük devresinde doğanları etkileyecektir. Ani çıkan seyahatleriniz olabilir.  Arkadaş çevrenizden, aniden bir takım fırsatlar ortaya çıkar. Her neyi değiştirmek istiyorsanız bunların  niyetlerini iyimser tarzınızla  beraber evrene bırakınız şimdiden. Karşınıza çıkan fırsatları önemseyiniz ve onları anlamaya, kendi yararınıza kullanmaya çalışınız. Bu beraberlik ani mutluluğun da açısıdır…  

Oğlak ve Yengeç lerin son on günlük devresinde doğanların, köklü değişimlerini, doğru ve gerçek ihtiyaçlarına göre yapıp yapmadıkları; Temmuz ve Ağustos aylarında  Plüton tarafından tekrar test edilecektir. Bu durum Terazi ve Koçların  son on günlük devresinde doğanlar için de geçerlidir.

1-28 Ağustos arasında  Başak burcunda oluşacak Merkür- Mars  beraberliğiyle beraber İkizler ve Yaylar da dahil olmak üzere Balık ve Başaklar  düşüncelerini aktarırlarken biraz daha  sakin olmalılar, çünkü bu süreçte dobra konuşma, sivri dilli olma özellikleri çok görünür olacaktır.  Düşüncelerini olduğu gibi, gayet kolay aktaracaklar ve hemen aksiyon almayı düşüneceklerdir.  Yine bu süreç içinde tartışmaya yol açacak problemleri kolay vurgulayacaklar ve tartışmaktan zevk alacaklardır. Bu zaman içinde bol bol beyin jimnastiği yaparlar ve canlı, mücadeleci  bir ruha ve düşüncelere sahip olurlar. 

Balıkların son10 günlük devresinde doğanların Ağustos ayında özellikle enerjilerini güzel hayallerine odaklamaları gerekmektedir. Karamsar hayallerle hızlı bir şekilde dağılmış  enerjilere sahip olursunuz.  Aslında iyi, olumlu ve  güzel hayalleriniz, Uranüs ve Plütonun da dengelemesiyle,  sizi adeta aksiyon almanız için ateşler. Sezgileriniz Ağustos ayında oluşan uçurtmayla birlikte çok güçlü olacaktır. Yaşayacağınız mistik deneyimlerden, rüyalarınızdan doğru kararları rahatlıkla  ortaya çıkarabilir, bilincinize bunları hedefler olarak yükseltebilir ve hemen  o doğrultuda aksiyonlarınızı alabilirsiniz. 

28 Ağustostan sonra Mars Terazi burcuna geçiş yapacak. Terazi ve Koçların ilk derecesinde doğanların Ağustos sonunda aşırı sinirlenmeleri, tepkisel olmaları, heyecanlı, hırslı olmaları doğaldır. Hafif sporlarla ya da hobileriyle uğraşmaları , insanlarla uğraşmaktan daha kolay geleceği için, onlara yönelmelerini tavsiye ederim. 

Yaz tatilinizin bol sevgi, eğlence ve aşk dolu olması ümidiyle ve Eylül de tekrar görüşmek  dileğiyle, her daim sevgiyle kalınız.

Astroloji Eğitmeni ve Danışmanı

Start typing and press Enter to search