Mayıs – Haziran 2024 Gökyüzü Bize Neler Söylüyor?

Mayıs ayında gökyüzünde en dikkat çekici olay, her yaklaşık 14 senede bir oluşan Jüpiter –Uranüs beraberliğinin Boğa burcunda yanyana gözükmesidir. Uranüs; sürpriz, radikal değişimleri, özgürlüğü ve yaratıcılığı, teknolojik gelişmeleri tanımlarken, Jüpiter de büyüteç görevi üstlenir, iyimserliğinizi ön planda tutarsanız, hedefleriniz için şanslı fırsatlar yaratır. Toprak burcunda bir araya gelmesi ise son derece enteresan. Toprakla ilgili sürpriz büyük değişimler, toprak kaymaları, deprem oluşma potansiyellerini verirken, aynı zamanda toprakla, tarımla, sulamayla ilgili ve  yapay zeka ile bağlantılı teknolojik gelişmeleri kullanma zamanının geldiğini de haber veriyor.

Boğa burcu aynı zamanda finansı da sembolize ediyor. Finansal büyük sürprizler ve finansal yatırımlarla ilgili teknolojik gelişmeler (kripto vs) de oluşabilir. 14 Mayıs – 31 Mayıs arasında sürpriz büyük paralar kazanma ama aynı zamanda  ihtiyaçlarınızdan daha fazla  para harcama durumlarında kalabilirsiniz. Bu aşırı para harcama durumları aşk ve ilişkiler  doğrultusunda oluşabilir. 

10- 21 Mayıs arasında bu kavuşuma Güneş ve Venüs te katılınca Boğa ve zıttı akrep burcunda; finans, aşk, ilişkiler ve yönetim konularında önemli, sürpriz ve olumlu değişimler görülebilir. Özellikle 8 Mayıs’taki yeni Ay ile birlikte, 12-19 Mayıs arasında iş, ilişkiler ve  finans  konularında Plütonun da desteği ile derin araştırmalar yapabilir, bilinmeyenleri ortaya çıkartabilir ve yepyeni başlangıçlara adımlar atabilirsiniz. 

Balık ve Başak kişileri; Mayıs ayının tamamında gayet kararlı, iradeli, programlı, sorumlu davranışlarıyla hedeflerini kolayca gerçekleştirecekler.

31 Mayıs – 22 Haziran arasında Koç burcunun son 10 günlük (10-20 Nisan) devresinde doğanlar  ile Kovanın ve Boğanın ilk 10 günlük  ( 21-31 Ocak ve 21-30 Nisan) evresinde doğanların; bedenlerini riske atacak hareketlerde bulunmamaları, kavgalı ve stresli ortamlardan uzak durmaları gerekiyor. Libidolarının da artacağı bu 3 haftalık dönemde sanki birileri damarınıza basıyormuş gibi hissedersiniz, sakin kalmakta zorlanırsınız, ancak hafif sporlara ve hobilerinize yönelmeniz bu dönemde sizlere çok iyi gelecektir. Artan enerjinizi güzel hedeflere yönlendirebilirseniz, çok başarılı olacağınız kesindir.

26 Mayıstan sonra bir sene boyunca Jüpiter   İkizler burcunda duracak.  Çok şanslı bir döneme giriyorlar. Özellikle yayıncılık, iletişim ve  eğitim alanlarında bol bol araştırma yapacaklar ve seçtikleri bu alanlarda  başarılı olacaklardır. Kısa mesafeli seyahat fırsatları da ortaya çıkabilir. 6 Hazirandaki Yeni Ay ve sonrasında alacakları olumlu, iyi niyetli başlangıçlarla özgüvenleri tavan yapacaktır.

Terazi ve Kovaların ilk 10 günlük devresinde ve Başak, Balık, Oğlak ve Yengeçlerin son 10 günlük devresinde doğanlar Mayıs ve Haziran ayları boyunca iyimserliklerini korudukları müddetçe şanslı, güzel, sürpriz fırsatlarla karşılaşacaklar. Özellikle 14-30 Ocak doğumluların hedef koyma zamanlarıdır. İş, aşk, sağlık veya para konularında köklü değişimleri için hedeflerini;  gerçek, içsel, sezgilerinden yükselen  ihtiyaçlarına göre belirledikleri takdirde, bu hedeflerini gerçekleştirecekler ve kendilerini uzun dönemde çok daha mutlu hissedecekler.

23 Mayıs’ta Yay burcunda  ve 22 Haziran’da Oğlak burcunda dolunay var. Özellikle 22 – 26 Kasım doğumlular 23 Mayıs taki ve 20-24 Aralık doğumlular 22 Haziran’daki Dolunay ın enerjisinden faydalanıp, başlayıp ta bitirmekte zorlandığı hedeflerini, işlerini, projelerini tamamlayıp rahatlıkla sonlandırabilirler.

2 Hazirandaki LGS ve 8-9 Hazirandaki Univ. Giriş sınavlarında yaratıcılık, şans ve detayların görünmesi, en çok,  çalışanların ve iyimser tarzlarını koruyanların yanında olacaktır. Unutmayın, zor soru yoktur. Bildiğin ya da bilemediğin soru vardır.                                                                      

Tabiatta, baharın son dönemini temsil eden Mayıs ve Haziran aylarının coşkulu, heyecanlı renkli enerjilerini,  yaz tatilinin güzel hayalleriyle birleştirmeniz dileklerimle, sevgiyle kalın her daim.

Astroloji Eğitmeni ve Danışmanı

Start typing and press Enter to search