Eylül – Ekim 2024 Gökyüzü Bizleri Nasıl Etkileyecek?

Eylül – Ekim aylarında İkizler burcu çok şanslı gözüküyor. Jupiterin İkizler burcundaki seyri İkizlere iyimserliklerini kaybetmedikleri sürece, bir çok fırsatlar getirecektir. O yüzden hedeflerini içsel, gerçek ihtiyaçları doğrultusunda belirlemeleri gerekiyor ki, fırsatlar çıksın ortaya. Fırsatlar beklenmez, onları kendimiz yaratırız. Bu arada pireyi deve yapma, pire için yorgan yakma durumlarına düşmemelerini, olayları fazla büyütmemelerini de tavsiye ederim.

Yaylara da tavsiyem, bu sürede egolarını fazla şişirmesinler, karşılarındakini doğru dinlemeleri ve anlamaya çaba göstermeleri çok önemlidir, bu iki ayda.

Mars 5 Eylülden itibaren Yengeç burcuna girecek. Yengeç ve Oğlaklar Eylül ve Ekim aylarında kendilerini her zamankinden daha heyecanlı, coşkulu, istekli, cesaretli hissedeceklerdir. Cesaret genelde eğlendirici olsa da bazen tehlikeli de olabiliyor, dikkatli olmaları, bedenlerini riske atmamaları gerekiyor. Tartışmalarda sivri dilli olma, çok dobra konuşma potansiyelleri farkında olmadan artacağından, kırıcı olmamaya özellikle bu iki ay özen göstermeleri gerekiyor.

1-17 Eylül arasındaki  Satürn – Güneş zıt açısı; Balık ve Başakları zorlayabilir. 

Kendilerini sınırlanmış, baskı görüyormuş gibi hissederler. Bunlar genelde çok ağır sorumluluklardan kaynaklanır.Ve o yüzden yüzleşecekleri olaylara sinirlenirler,hatta isyan edebilirler. Partnerlerine, ebeveynine ya da işine karşı kendilerini çok aşırı sorumlu hissederler. Bu 17 gün sürecek evrede  daha optimist, iyimser bir tavır sergilemeleri çok önemli. Hafiflemeleri gerekiyor, sırtlarında çok yük taşırlar, bel ve sırt ağrıları bu yüzden artabilir.

Satürn; bu iki ay süresince Balık burcunda seyrine devam edecek. Balık kıyafeti giymiş bir Satürn; Balıkların empatik ve sezgisel güçlerini arttıracaktır. Bu duygusal halleri başkalarını kendilerine  çekerken ve yaratıcılıkları ile onlara faydaları dokunurken kendileri de çok mutlu olacaklardır. Ama madalyonun öbür yüzünde ise gereksiz endişelere kapılma, sinirlenmeler ve korkuları olabilir. Diğer insanları çok iyi anlamalarına, onlara nasıl yardım edeceklerini bilmelerine rağmen, bazen kendi problemlerini çözmekte zorlanırlar bu süreçte. Kaoslu durumlardan, yalnızlıktan ve hasta olmaktan uzak durmak için  ellerinden gelen gayreti göstermeleri gerekiyor. 

18 Eylül’de Balık burcunda  Ay tutulması oluşacak. 14-18 Mart arasında doğanların, o gün aşırı duygusallaşmaları normaldir. Kendileriyle yüzleşirler. 

Aşk, sevgi, sanat gezegenimiz Venüs 23 Eylül e kadar yöneticisi olduğu Terazi burcunda gözükecek. Terazilerin bu süreçte bol aşk yaşamaları ve sanat konularında çalışmaları olasıdır  ve bu konularda her zamankinden daha fazla para harcama potansiyelleri artacaktır.

24 Eylül – 17 Ekim arasında ise Venüs bu sefer Akreplere merhaba diyecek, onları aşk, sanat, estetik konularında uyandıracaktır.

2 Ekimde 10 derecede Terazi burcunda Güneş tutulması olacak. 29 Mart – 2 Nisan arasında doğan Koçlar ve 2 – 5 Ekim doğumlu Teraziler, tutulma anında oluşan kozmik enerjiden faydalanıp kendilerinde beğenmedikleri yönlerini, alışkanlıklarını bırakmak için  niyetlerde bulunabilirler, bilenler meditasyon yapabilirler.

29 Eylül – 12 Ekim arasında  Yengeç – Akrep ve Balıklar arasında oluşan Mars – Venüs – Satürn  konumu; Yengeçleri kararlı, tutarlı, sabırsız; Akrepleri aşk,sevgi dolu, sorumluluk duyguları yükselen, Balıkları ise hedeflerine odaklı, azimli, estetik bir çalışma hali içinde bırakacaktır.

Boğa, Akrep, Kova ve Aslanların son günlerinde doğanların; temelinde özgürlük duyguları ağır basan sürpriz olaylar, sürpriz değişimler yaşamaları normaldir. Kendinize, gerçek ve doğru ihtiyaçlarınız doğrultusunda hedefler koyarsanız, harika sürpriz sonuçlar elde edebilirsiniz. 

13 Ekim  – 25 Ocak 2025 arasında bütün dünyada gerilimli bir durum oluşabilir.Temelinde özgürlük ve teknoloji olan köklü değişimler ve sert  hava olayları mevcut sistemleri  zorlayacaktır. Çünkü değişim zamanı geliyor ve bunlar; yeni sistemlerin başlangıçlarında her zaman oluşan doğal kaos ortamlarıdır.  Kaosların aslında  bir çeşit fırsat olduğunu da unutmamak gerekiyor. 

Hayatınızı daha kolay ve daha basit yaşamaya odaklanmanız dileklerimle, sevgiyle kalın her daim.

Astroloji Eğitmeni ve Danışmanı

Start typing and press Enter to search