En Güzel Hediye Kitap

Eğitim hayatımıza son hızla devam ettiğimiz yılın bu dönemi hem çocuklarımız hem de bizler için oldukça yoğun geçer.

Malum yılın en son ayının olması nedeniyle de  tatlı telaşı ile ünlüdür, Aralık. Koca bir yılın son dönemlerine geliyor olmamız ile birlikte ufak tefek de olsa hediye arayışımız başlar.  

Havaların soğuması, her ne kadar özellikle çocuklarımızın sağlığını korumamız için çok daha önem taşısa da bir yanımız özellikle büyük şehirlerde lapa lapa yağacak olan karı bekler durur. Çocuklar için eğlence, büyükler için büyük keyiftir, bu. Eğer evdeysek ve kendimize vakit ayırabiliyorsak bu keyif daha artar.

İşte, her dönemin olduğu gibi  böyle anların da en büyük arkadaşıdır, kitap. Kitap okumak zamansızdır çünkü size istediğiniz her an eşlik edebilir.

Konumuzun başında yıl sonu olduğu için hediye arayışımızdan bahsettik. Özellikle çocuklar, yeni bir yıla, güzel bir başlangıç yapmak için bunu beklerse haksız da sayılmaz, değil mi? Onları ve tabii ki kendimizi mutlu ederken biraz düşünmek, biraz eğlenmek, biraz öğrenmek için en keyifli armağan nedir, sizce ?

Elbette ki “kitap” deyip bana içtenlikle katılacağınızı biliyorum. Bunun için de her ay farklı yaş grubundaki çocuklarımız için yer verdiğimiz kitap tanıtımlarımızdan destek alabileceğiniz gibi, bu yazımız ile de  sürpriz hediye fikrine yakın olabilirsiniz. Madem “en güzel hediye kitaptır” dedik,  o halde konusunun bizzat kendi “kitap” olan  örneklerden bahsedelim. Her birini ayrı ayrı seveceğinizi ve hem çocuklarınız hem kendiniz için  alışveriş listenize eklemekten mutluluk duyacağınızı düşünüyorum.

I)   Okuma Bilmeyen Kitapçı

(Tanıtım)

Daha küçükken bir kitabevinde terk edilen ve kayıp eşya dolabında bulunan Property’nin sıra dışı bir özelliği var: O, bir kitabevinde yaşıyor. Kitaplarla dolu bu yer ve kitabevinin sevgi dolu sahipleri artık onun evi ve ailesi. Fakat herkesten sakladığı bir sırrı var, okumayı bilmiyor!

Bir gün ailesi sürpriz bir çekilişte dünyadaki en büyük kitabevini kazandığında Property’in hayatı altüst olur. Sahip oldukları yeni kitabevi başlarına hiç beklemedikleri bir dert açar. Kitabevinin gizemini çözmeye çalışan Property, kendi sırrını koruyabilecek mi?

Yazar Sylvia Bishop’un bu harika kitabını, Timaş İlk Genç Yayınları’ndan  Dürdane Tekin çevirisiyle okuyoruz. 

Okumayı bilmeyen kitapçı nasıl olur, acaba?Bu kitap tam anlamıyla kitapların büyülü dünyasında sırlarla dolu eğlenceli tam bir  bir macera!

II) Kitap  Doktoru

(Tanıtım)

“Doktor bey!“Buyurun.” “Kitabımın ateşi çıktı.”“Telaşlanmayın. Televizyonu kapatın. Kendinize rahat bir koltuk seçip kitabınızı kucağınıza alın ve yavaşça kapağını açın. Giriş bölümünü mutlaka okuyun, bu onu sakinleştirecektir. Acele etmeden onu anlayarak okumaya başlayın. Başka şeyler düşünmeyin, hemen fark eder. Sonra sayfa numaralarına bakmayın, hemen alınganlık yapar. Emin olun bir süre sonra ateşi düşecektir. Endişelenmeyin.”

Bunlar, ne kadar eğlenceli cümleler değil mi? Acaba kitapların da doktoru  olabilir mi? Peki, ama nasıl? Olursa, bize ne der? Rıfat Batur’un hayal dünyamızda komik ve  keyifli bir yolculuğa çıkardığı kitap, Epsilon Yayınevi imzasını taşıyor.

III) Kitap Yazma Sanatı 

(Tanıtım)

 Biri yazdı, biri editledi, biri resimledi, biri tasarladı, biri bastı, biri tanıttı, biri de sattı…

Peki her şey bu kadar basit mi? Tabii ki değil! O hâlde gelin, bir kitap baskıya nasıl hazırlanır, hep birlikte görelim!Kitap Yapma Sanatı, bir kitabın okura ulaşma serüveninde başından geçenleri açıklayıcı kısa bilgiler ve eğlenceli görseller eşliğinde paylaşan, yayıncılık dünyasını tüm çarklarıyla okura tanıtmaya çalışan bir kaynak…

Kitap okumayı çok seviyoruz, farklı konular,  hikayeler, içerikler durmadan  ilgimizi çekiyor. Peki, bu kelimeler  nasıl bir araya gelip hayat buluyor? Nasıl resimleniyor, baskıya hazırlanıyor, bizlere ulaşıyor? Hiç merak ettiniz mi? Becky Davies’in Uçan Balık Yayınları’ndan çıkan bu kitabı tam da bunu anlatıyor. Her yaştan okuyucunun ilgisini ve merakını giderecek bu harika kitap,  Ümit Mutlu çevirisi ile bizlere ulaşıyor.

Cici doktorum Diyor ki!

Çocukların bir kitabın kokusunu duyabilmesini sağlayın

Yazar

Start typing and press Enter to search