Doğum Saati Önemli mi?

Astrolojide Doğum Haritası; kişinin doğduğu anda, doğduğu şehirdeki, yani o enlem ve boylamdaki gökyüzü konumudur.

Dünyamız ve Güneş sistemindeki gezegenler elips bir yörüngede güneşin etrafında devamlı hareket halindedir. Dolayısıyla aynı yerde gece gökyüzüne baktığınızda her gece görüntü değişir. 

Doğum şehrinin anlamı bu yüzden önemlidir, çünkü astrolojide esas olan o şehrin coğrafi enlem ve boylamındaki gökyüzü konumudur. O yüzden aynı anda İstanbul da ya da İzmir de veya Antalya da doğanların doğum haritaları, aynı günde doğmuş olsalar dahi değişir.

Doğum anı ise, aslında bebeğin anneden ilişiğinin koptuğu, yani göbek bağının kesildiği andır.

Sezaryenle doğum astrolojik haritayı değiştirir mi?

Sezaryenle doğmuş olması hiç bir şey değiştirmez. Bebek ne zaman doğacağını gayet iyi bilir ve bunu anneye hissettirir. Çoğunlukla hep sorular gelir bizlere, “sezeryanla doğuracağım, Dr.  örneğin, 10-12 Kasım arasında doğurabileceğimi söylüyor, hangi gün, hangi saatte gideyim…” Ben tabii ki majör şeylere bakarım, o günlerde Güneş – Ay tutulması var mı, Retro gezegenler vs ye göre birkaç tavsiyede bulunabilirim, ancak, şunu bilmenizde fayda vardır, şayet çocuk sert etkilerde doğacaksa, anlayın ki, bu sert etkilere karşı dayanıklıdır. O yüzden anne baba olarak bebeklerin doğum saatini fazla kafaya takmayınız, sağlıklı doğumlar en önemli öncelik olmalıdır. 

Çocuklar anne babadan birçok şey öğrenirken, ebeveyn de çocuklarından çok şey öğrenirler,  her zaman büyük resmi görmeye çalışınız. Çocuklar küçük insanlardır ve apayrı kişilikleri olacaktır. Hiçbir zaman sizin istediğiniz, hayal ettiğiniz kişi olmazlar. Bu zaten mümkün değildir, çünkü çocuklar; genetik olarak anne – babanın bir karışımıdır ve sizin ve eşinizin anneannelerinden, dedelerinden almış oldukları bir sürü yükleri, genetik olayları, huyları olacaktır. Dolayısıyla onlardan sizin gibi olmasını beklemek hem size hem de çocuğa büyük haksızlıktır.

Ebeveynler de çocuklarından bir şeyler öğrenirler, demiştim… Neler öğreniyoruz?

En önemli ikisini vurgulamak isterim.

Karşılıksız Sevgi, nedir, onu öğreniriz. Canımızı acıtsalar da, kalbimizi kırsalar da, sevmediğimiz, beğenmediğimiz birçok şeyler yapsalar da onları severiz. 

Çocuğumuz olunca, çok iyi bildiğimiz kendi anne ve babamızı anlama haline geçeriz. Onların kıymetini daha iyi anlarız.

Astroloji Eğitmeni ve Danışmanı

Start typing and press Enter to search