Parlak Bir Cilt, Sağlıklı Görünüm İçin Gençlik Aşısı

Cildimizin neden aşılara ihtiyacı oluyor?

Aslında hepimiz çok iyi biliyoruz; cildimizin bakıma ve öneme yani özene her zaman ihtiyacı var. Çünkü CİLDİMİZE NE KADAR  İYİ BAKARSAK O KADAR SAĞLIKLI , PARLAK  VE CANLI  GÖRÜNEN BİR CİLDE SAHİP OLURUZ. Işıl ışıl, neme doymuş bir ciltte kendimizi iyi hissetmemizi sağlar. BUNUN İÇİNDE  CİLDİMİZİN İHTİYACI OLDUĞU MEDİKAL ESTETİK UYGULAMALARI KONUSUNDA UZMAN DOKTORUNUZUN BELİRLEDİĞİ PERİYODLARDA YAPTIRMAMIZDA FAYDA VAR. Örneğin; cilde uygulanan aşılar, oluşabilecek problemleri önlemeye yönelik koruyucu işlemlerden biri. Yaş aldığımız süre boyunca cildimizin de aynı doğrultuda bakıma ihtiyacı oluyor. Hem yaş almanın verdiği cilt hasarlarından hem de çevresel etkenlerden zarar gören cildin korunması ihtiyacından dolayı CİLT ALTINA YAPILAN aşılarla aramızı iyi tutmalıyız. Çünkü ilerde oluşabilecek sarkmalar, kırışıklıklar, lekelenmeler, damar ve pigment bozuklukları, nem kayıpları, ciltte matlaşma, geniş gözenek, cilt kalitesinde elastikiyetinde azalma, hacim kayıpları gibi problemleri önlemek amacıyla aşılar yine yardımcı olacak.

Cilde uygulanacak aşıların temelinde; cildin ileriye yönelik ihtiyaçlarını doğru belirleyip, cildi doğru analiz edip, bu ihtiyaca yönelik koruyucu uygulamayı yapmak yatmakta. Her birindeki hedefler ve içerikler bu nedenle farklılık göstermekte. Yaş alma sürecinde bekleyen sorunlar, çoğu zaman bu aşıların kombine olarak uygulanmasını da gerektiriyor. Parlak,  daha fresh ve sağlıklı bir cilt görünümü ve ciltte sıkılaşma için önerilen CİLT  aşılarının başında, ‘Gençlik Aşısı’ geliyor. 

Gençlik aşısı nedir? İçeriğinde neler vardır?

Gençlik aşısı cildin gençliğini uzun süre korumak amacıyla yapılan bir aşıdır. İçinde hyaluronik asit ve cildin ihtiyacı olan aminoasitler,peptidler vardır. 

Hangi yaş aralığına öneriliyor?

Cildin durumuna göre ve risk faktörlerine göre 20-30 yaş arasında başlanabilir. Özellikle yoğun alkol ve sigara kullanımı, akıllı binalarda uzun süre vakit geçirmek, güneş ışınlarının uzun süre etkisinde kalmak durumunda olan ciltler için özellikle önerilir. 

Bu aşı cildimizde hangi bölgelere uygulanıyor?

Yüz, boyun, dekolte, özellikle göz çevresi, el üstü ve diz bölgesi ne uygulanabilir. 

Nasıl uygulanıyor? Kaç saat sürüyor?

15- 20 dakika kadar sürer. Öncesinde uyuşturucu bir krem sürülerek konforlu bir uygulama yapılması sağlanır.Cilt içine küçük iğneler yardımıyla uygulanır

Etkileri nasıl oluyor? Ne kadar sürede ortaya çıkıyor?

Uygulamanın sonuçları hemen ertesi gün görülebilir. Kırışıklık önleyici, gençliği uzun süre muhafaza amacıyla sarkmayı önleyici olarak kullanılır. Cildi korumak, canlılığını ve nemini uzun süre muhafaza etmek ve yaş alma belirtilerini önlemek amacıyla kullanılır. Ciltte nem artışı parlaklık, canlılık, dirilik ve duru bir görüntü etkileri arasındadır. Farklı formları vardır. Yaş ve cildin ihtiyacını belirleyerek doğru ürünle uygulama yapmak etkinliği artırır.

Ne kadar süre etkisi sürüyor? Tekrarlama yapılabiliyor mu ve ne zaman?

Kalıcılığı 1 yıla kadar devam eder. Ortalama 4 seanstır, cildin ihtiyacına göre değişir.

Yan etkileri var mı?

Hafif bir kızarıklık olabilir.

Uygulamaması gereken kişiler var mı?

Hamileler dışında ihtiyacı olan herkese uygulanabilir

Öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken neler var?

Sıcak hamam, sauna, havuz ve peeling gibi bazı işlemler önerilmez. Hasta sosyal hayatına hemen dönebilir. 

Bu aşıyı yaptırdıktan sonra görünümümüzde ne gibi değişiklikler olur?

Cildi korumak, canlılığını ve nemini uzun süre muhafaza etmek ve yaş alma belirtilerini önlemek amacıyla kullanılır. Ciltte nem artışı parlaklık, canlılık, dirilik ve duru bir görüntü etkileri arasındadır. Farklı formları vardır. Yaş ve cildin ihtiyacını belirleyerek doğru ürünle uygulama yapmak etkinliği artırır.

Uygulamadan sonra özel bir krem kullanılıyor mu?

İşlem sonrasında morluk önleyici krem, nemlendirici ve güneş koruyucu kullanılır.

Medikal Estetik Hekimi

Start typing and press Enter to search