Eylül’de Gökyüzü Bize Neler Anlatıyor? 

Eylül ayı;  retrolarla dopdolu bir ay olacak. Merkür, Venüs, Satürn, Uranüs, Neptün, Plüton Retrolarıyla başlayacak, Venüs retrosu 3 Eylül de sona ererken, ertesi gün Jupiter de Retro serüvenine katılacak. 

Jüpiter bu Retro hareketiyle beraber, 17 Mayıs 2023 de girdiği Boğa burcunda, 26 Mayıs 2024 e kadar kalacak. Retro hareketi ise 30 Aralık 2023 e kadar devam edecek. Bundan şunu anlarız:  Boğalar özellikle para, ilişkiler ve sanat konularındaki hedeflerini koymadan önce, önlerindeki büyük resmi görmek zorundalar. Yani kendinize yalnız kalmak için zaman ayırmanız gerekiyor. Çünkü yeni yılda finans, ilişkiler veya sanat  konularında kendi şansınızı nasıl oluşturacağınızı, ruhunuzu nasıl besleyeceğinizi ve sınırlarınızı nasıl daha genişleteceğinizi detaylıca düşünmeniz için bu Retro hareketi bulunmaz  bir fırsattır. Yani 2024 e hazırlık döneminiz başlıyor bu ay. Ayrıca Boğalar ve Akrepler bu ay sürpriz yolculuklara veya mahkeme olaylarına hazırlıklı olsunlar.

Merkür retrosu 13 Eylül de sona erecek. Daha önceden de defalarca yazdığım gibi, Retro öncesinde PC nizden ve cep telefonlarınızdan back up lar almış olmalısınız ve büyük organizasyonlarınızı, sunumlarınızı hep 14 Eylül ve sonrasına planlayınız. Özellikle Başak ve Balıklar bunlara dikkat etmelidirler.

Aslanlar, Kovalar, Boğalar ve Akrepler bütün Eylül ayı boyunca özellikle sevgi duygularını abartma potansiyelleri  yükselecektir. Aşk, sevgi, estetik, sanat  konularında savurganlık derecesinde çok para harcama istekleri uyanır, bunlara dikkat etmeliler.

Terazi ve Koçların fiziksel enerjileri Eylül ayında yükselecektir. Marsın; ilişkilerde ve finans konularında Aslanda hareket eden Venüs le olan uyumlu açıları, onları karşı cinsle gayet romantik, aşk dolu, güçlü, güvenilir ve samimi ilişkilere ya da ortaklıklara itebilir. Kazandıklarını çok kolay harcama potansiyelleri de yükselecektir. 

İkizler ve Yaylar Eylül ayını sakin geçireceklerdir. Mars ve Venüsün olumlu açıları, onların aşk ve para konularında güzel aksiyonlar almalarını sağlarken, kolayca üstesinden gelecekleri  olaylarla karşılaşacaklarını müjdelemektedir.

Oğlak ve Yengeç kişileri ise Eylülün son haftasında bedenlerini riske atmasınlar lütfen. Özellikle tehlikeli sporlardan bu ay sonunda uzak durmalarını,  gerilimli ortamlarda fazla kalmamalarını tavsiye ederim. Terazinin son 10 günlük devresinde doğanlar da bu ayın son haftasında oluşacak Mars –Plüton karesinden dolayı fazla strese girmemelerini, riskli, tehlikeli, gerilimli ortamlara sebebiyet vermemelerini ve bu tarz olaylardan uzak kalmalarını öneririm.

Balık ve Başak burçları ise Satürn retrosundan Eylül ayında da faydalanabilirler. Bırakmak isteyip de bırakamadıkları alışkanlıklarından kurtulabilirler, bedenlerinde ihmal ettikleri şeyler varsa, üzerlerine gitmeleri gerekiyor. Balıkların ayaklarının, Başakların ise bağırsaklarının hassas olduklarını tekrar belirtmekte fayda var. Ayak bakımlarını, kolonoskopi gibi kontrolleri ihmal etmesinler. 

Sonbaharın başlangıcının her zamanki gibi uyum ve ahenk içinde gayet renkli geçmesini dilerim.

Sevgiyle kalın her daim.

Astroloji Eğitmeni ve Danışmanı

Start typing and press Enter to search