Yılbaşında Çocuğunuza Hediye alırken Dikkat!

Yılbaşı deyince çocukların aklına ilk gelen sanırım yılbaşı ağacı ve gelecek hediyelerdir. Bu yıl da çoğunuz onları mutlu etmek için hediye olarak oyuncak alacaksınız. Oysa ki  eviniz küçük bir oyuncakçı dükkanına döndüğü halde .  

Oyuncak seçerken çocuğun gelişimine katkısı ve içeriğin önemlidir. 

Oyuncaklar çocuklar için en önemli öğrenme yollarının başında geliyor. Bebeklikten itibaren çocuklar oyunlar ve oyuncaklar aracılığı ile birçok şey öğrenirler. Aynı zamanda oyuncaklar çocuğunuzun sizinle iletişimine de yardımcı olur. Özellikle bebeklik ve okul öncesi dönemde dil ve konuşma becerilerini desteklemek için oyuncağın ne olduğu  değil, oyun esnasındaki iletişimin içeriği ve zenginliği önemlidir!

Günümüzde oyuncak sektörünün sunduğu çok fazla seçenek var. Ancak bu kadar çok seçenek olması aileler için kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu nedenle hem dil ve konuşma becerilerine destekleyecek, hem de güvenli oyuncaklar seçmek önemli.  

Oyuncak kadar oyuncakla nasıl oynadığınız da önemli!

Eğlenerek öğrenilen her bilgi kalıcıdır. Oyun ve oyuncak da eğlenerek öğrenmenin en kolay yoludur. Çoğu zaman pahallı ve komplike bir oyuncak, bir karton parçası, bir mandal yada minik bir top kadar eğlenceli olmayabilir. Önemli olan oyuncak yoluyla çocuğunuzla kurduğunuz iletişimdir. Bu nedenle onlarla oynarken göz göze eğlenmenin, dinlemenin, birlikte vakit geçirmenin tadını çıkarın.

ÇOCUĞUNUZLA OYNARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER:

  • Ortamda çok fazla oyuncak olmamasına dikkat edin
  • Çocuğunuzun anlayabileceği dilde ve mümkün olduğunca sade bir iletişim kurmaya özen gösterin
  • Oyunun çocuğun liderliğinde olmasına dikkat edin
  • Oyun esnasında onunla göz teması kurun 
  • Oyun sırasında onu sabırla dinleyin
  • Birlikte eğlenmenin ve vakit geçirmenin tadını çıkarın. 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Start typing and press Enter to search